nowy1233 Posted February 21, 2016 Report Share Posted February 21, 2016 Jak w temacie , Na placu boju zostały 2 repliki http://www.evike.com/products/52041/ Oraz http://www.evike.com/products/38380/ Generalnie moje doświadczenie jest znikome jeżeli chodzi o repliki gazowe . Czy jakaś dobra dusza podpowie minusy i plusy tych replik? Zasilanie HPA mi nie przeszkadza Dodam ze koszty związane z serwisem częściami itd są raczej drugorzędne , wezmę to co da więcej funu Quote Link to post Share on other sites
drlecter Posted February 21, 2016 Report Share Posted February 21, 2016 Tippmann nawet w niskich temperaturach działa bez zarzutów. W GBB możesz o tym zapomnieć. Prosty w budowie. Są zestawy tak tuningowe jak i naprawcze. A przy okazji nie jest wygórowany cenowo. Quote Link to post Share on other sites
roos Posted February 21, 2016 Report Share Posted February 21, 2016 Tu masz zestaw w EU - http://www.powair6.com/en/hpa-guns-complete-pack/3198-p6-pack-tippman-m4a1-carbine-blowback-hpa.html Jak też i wiele innych HPA. Quote Link to post Share on other sites
drlecter Posted February 21, 2016 Report Share Posted February 21, 2016 http://www.airstrike.se/produkter/airsoftgevar/hpa/tippmann-airsoft/tippmann-m4-carbine-hpacoa-kit Bez dodatków typu szyny ale pakiet startowy z butla i mamba duuuzo taniej Quote Link to post Share on other sites
nowy1233 Posted February 22, 2016 Author Report Share Posted February 22, 2016 (edited) rozumiem że emka od tippmanna jest tak dobra że nic tylko brać bo same ofert wrzucacie ^^ edit : co na temat blow back ? Jakaś inna replika zapewnia więcej funu w tym kontekście niż tip. ? Edited February 22, 2016 by nowy1233 Quote Link to post Share on other sites
drlecter Posted February 22, 2016 Report Share Posted February 22, 2016 Nie jest doskonala. .. To moje pierwsze HPA Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted February 22, 2016 Report Share Posted February 22, 2016 (edited) Tipmann ma zasadniczą jedną zajebistą zaletę, dostajesz replikę HPA od razu gotową do zabawy, bez KITów itp, podpinasz pod butlę z reduktorem i się bawisz. Patrzyłem na jego recki, Odrzut raczej nie jest taki jak w GBBRach w którym lata ci po replice kawał metalu. Gdzieś też widziałem że pierwsza generacja miała jakiś fabryczny defekt mechanizmu spustowego ale Tipmann wymieniał. Faktycznie nie jest też strasznie drogi, podam przykłady: Timpmann M4 prosto z Polski od HPArisoftu - 2549 plnów Aylan (nówka z od razu wbudowanym Kitem około 580 Euro plus wysyłka do 40 EURO, płacisz PayPalem, marny kurs więc sporo wychodzi ale to EU więc odpada cło i VAT Daytona - Sam KIt kosztuje około 475 dolców , plus wysyłka, cło i VAT bo USA. Dodaj do tego że robią wielką łaskę że w ogóle z nimi się kontaktujesz, brak instrukcji montowania, 10 k strzałów zanim możesz normalnie używać bo się musi "dotrzeć". Co do frajdy to już się muszą posiadacze wypowiadać, ale sądzę że da jej sporo :icon_wink: Edited February 22, 2016 by _Czarny_ Quote Link to post Share on other sites
drlecter Posted February 22, 2016 Report Share Posted February 22, 2016 Jest jeszcze jedna "zaleta? " Jeśli przeszkadza Ci bieganie z zewnętrzną flaszką i mambą możesz używać magazynków CO2. Karabinek jest naprawdę przyjazny użytkownikowi. Łatwy w obsłudze i regulacji. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 22, 2016 Report Share Posted February 22, 2016 Do sedna. Jeśli oczekujesz od repliki HP działania takiego samego jak średniej klasy replika AEG, Tippman jest Twoim wyborem. Jeśli chcesz mieć naprawdę fajny odrzut i dźwięk pięknie pracującego zamka, frajdę z walenia na full auto, Daytona ! Przerabianie GBBR pod HP modyfikacją zasilania magazynków, też ciekawa opcja. Dodaj do takiej repliki GBBR masę wzmocnionych części i przeróbki no i możesz się iść postrzelać. Byłem wielkim fanem Tippmana, rozczarowałem się po otrzymaniu pierwszego egzemplarza do rąk. Polecam grupę na FB https://www.facebook.com/groups/tippmann.airsoft/?fref=ts Dowiesz się tam o wszelkich spring modach, rof kitach, super boltach, pękających korpusach, problemach z HU i wiele wiele innych ciekawych rzeczy :) Dodam tylko, że oczekujamy na odpowidź Valkena na produkt Tippmana. AR-ONE by Valekn ! Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted February 22, 2016 Report Share Posted February 22, 2016 Ciekawy ten Valken :) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 22, 2016 Report Share Posted February 22, 2016 Przede wszystkim przemyślany, no i cena za zestaw RTR (ready to run!) jest naprawdę świetna. Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted February 22, 2016 Report Share Posted February 22, 2016 (edited) Przede wszystkim przemyślany, no i cena za zestaw RTR (ready to run!) jest naprawdę świetna. Zbliżona to Tippmanna ? Edited February 22, 2016 by argawen Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 22, 2016 Report Share Posted February 22, 2016 500-600$ za komplet. Cena może ulec zmianie w finalnym produkcie. Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted February 22, 2016 Report Share Posted February 22, 2016 To całkiem miła cena. Quote Link to post Share on other sites
nowy1233 Posted February 22, 2016 Author Report Share Posted February 22, 2016 (edited) można to już gdzieś kupic ? szukam szukam i nic . edit : ktoś , coś , filmik gdzie przestrzelali tą replike ? Edited February 22, 2016 by nowy1233 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts