arthem Posted February 22, 2016 Report Share Posted February 22, 2016 Cześć. W replice znajomego pojawił się nietypowy problem. Otóż replika full stock, żadnych zmian po za wymianą kolby, nagle zaczęła pluć kulkami na 2m, lub nie podaje ich wcale. Co ciekawe, gdy replika trafi do ciepłego pomieszczenia, nagle ożywa i działa poprawnie, każda kulka leci pojedynczo, na dobrą odległość, single, auto, bez znaczenia - wszystko ok. Gdy trafia na strzelankę, gdzie jest ok. 5 stopni, problem wraca. W ramach poszukiwania pomyśleliśmy o starej, sztywnej gumce, podmieniłem więc na próbę na nową, niestety, nic to nie zmienia. Macie pomysł gdzie szukać przyczyny takiego stanu rzeczy? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted February 22, 2016 Report Share Posted February 22, 2016 podmieniłem więc na próbę na nową, niestety, nic to nie zmienia. Na jaką? Quote Link to post Share on other sites
arthem Posted February 22, 2016 Author Report Share Posted February 22, 2016 Nową Cymowską, ta stockowa miała już przeszło rok. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted February 22, 2016 Report Share Posted February 22, 2016 Ale cymowska to też stock, więc będzie twardnieć. Nie myślałeś nad jakąś silikonową? Quote Link to post Share on other sites
arthem Posted February 22, 2016 Author Report Share Posted February 22, 2016 Wydaje mi się, że to nie problem twardniejąca Cymowskiej gumki. Obok były dwie inne repliki Cymy na stockowych gumach i było ok. Również sama replika z tematu działała już w takich warunkach. Zmieniło się to nagle. Quote Link to post Share on other sites
naresss Posted February 22, 2016 Report Share Posted February 22, 2016 (edited) Miałem ten sam problem z moim gnatem. Mi pomogło posmarowanie cylindra smarem, po prostu już chodził na sucho i kiedy było zimno traciłem jakieś 200-300 fps. (Do wszystkiego w mojej replice używam ŁT 43). Gdyby to był problem hop up, replika strzelałaby jak bez niego czyli i tak na jakieś 20 metrów. Edited February 22, 2016 by naresss Quote Link to post Share on other sites
arthem Posted February 22, 2016 Author Report Share Posted February 22, 2016 Miałem ten sam problem z moim gnatem. Mi pomogło posmarowanie cylindra smarem, po prostu już chodził na sucho i kiedy było zimno traciłem jakieś 200-300 fps. (Do wszystkiego w mojej replice używam ŁT 43). Gdyby to był problem hop up, replika strzelałaby jak bez niego czyli i tak na jakieś 20 metrów. Co ciekawe, gdy występuje problem podczas pobytu na zewnątrz, zdarza się, że niektóre kulki, mimo hopka skręconego na zero, wylatują z lufy mocno kierując się w górę, ale to jedna na 15-20 strzałów. Stąd stawiałem na problem z gumką, jakieś zawinięcie, czy coś takiego, ale jak mówię, wymiana na fabrycznie nową gumkę nic nie zmieniła. Quote Link to post Share on other sites
naresss Posted February 23, 2016 Report Share Posted February 23, 2016 Zrób tak jak ja u siebie i daj znać czy pomogło, ja u siebie od razu wykluczałem hop, bo mam zieloną G&G. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted February 23, 2016 Report Share Posted February 23, 2016 Sprawdziłbym dystanser Quote Link to post Share on other sites
arthem Posted February 23, 2016 Author Report Share Posted February 23, 2016 Sprawdziłbym dystanser Dystanser też zmieniony na nowy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts