Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

CM002A1 - pluje kulkami na 2m

Recommended Posts

Cześć.

W replice znajomego pojawił się nietypowy problem. Otóż replika full stock, żadnych zmian po za wymianą kolby, nagle zaczęła pluć kulkami na 2m, lub nie podaje ich wcale. Co ciekawe, gdy replika trafi do ciepłego pomieszczenia, nagle ożywa i działa poprawnie, każda kulka leci pojedynczo, na dobrą odległość, single, auto, bez znaczenia - wszystko ok. Gdy trafia na strzelankę, gdzie jest ok. 5 stopni, problem wraca. W ramach poszukiwania pomyśleliśmy o starej, sztywnej gumce, podmieniłem więc na próbę na nową, niestety, nic to nie zmienia. Macie pomysł gdzie szukać przyczyny takiego stanu rzeczy?

Miałem ten sam problem z moim gnatem. Mi pomogło posmarowanie cylindra smarem, po prostu już chodził na sucho i kiedy było zimno traciłem jakieś 200-300 fps. (Do wszystkiego w mojej replice używam ŁT 43). Gdyby to był problem hop up, replika strzelałaby jak bez niego czyli i tak na jakieś 20 metrów.

Edited by naresss

Miałem ten sam problem z moim gnatem. Mi pomogło posmarowanie cylindra smarem, po prostu już chodził na sucho i kiedy było zimno traciłem jakieś 200-300 fps. (Do wszystkiego w mojej replice używam ŁT 43). Gdyby to był problem hop up, replika strzelałaby jak bez niego czyli i tak na jakieś 20 metrów.

Co ciekawe, gdy występuje problem podczas pobytu na zewnątrz, zdarza się, że niektóre kulki, mimo hopka skręconego na zero, wylatują z lufy mocno kierując się w górę, ale to jedna na 15-20 strzałów. Stąd stawiałem na problem z gumką, jakieś zawinięcie, czy coś takiego, ale jak mówię, wymiana na fabrycznie nową gumkę nic nie zmieniła.