Miszcz120 Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 (edited) Użytkownik na wmasg Kow@l -> http://wmasg.pl/pl/profil/show/68115 Sprawa dotyczy zakupu lufy wewnętrznej systemy 363 mm. Pieniądze przelałem 12 lutego, do dziś 11 marca ani lufy ani pieniędzy. Kontakt chusteczkowy lub praktycznie znikomy. Przebieg rozmowy od przelewu: Wysłano 12 luty 2016 - 15:31 Teraz kupiłem samochód i mam wiele łażenia i opłat, więc póki co musiałem się wstrzymać, ale teraz zrobiłem już przelew Przelew został zaksięgowany! Z rachunku: ... Na rachunek: ... Na kwotę: 80.00 PLN Wysłano 16 luty 2016 - 14:59 Hajsy dotarły ? Wysłano 16 luty 2016 - 20:34 Ta dzisiaj zaksięgowali na koncie - jutro wyślę lufę :icon_smile: Wysłano 22 luty 2016 - 11:58 Podaj mnie numer nadania jak możesz Wysłano 25 luty 2016 - 00:19 Siema jestem na feriach - wracam w piątek. Wtedy podeślę numer ok? Bo nie mam przy sobie :/ i tutaj nie mam zbytniegoddojścia do neta :/ Wysłano 25 luty 2016 - 13:57 Kwestia czy w ogóle wysłałeś tą lufkę Wszystko co pozamawiałem i opłaciłem w tym tygodniu to poprzychodziło prócz Twojej wysyłki. Wysłano 29 luty 2016 - 07:08 Lufki do dzisiaj nie ma. Nawet ekonomicznym by dotarło. Dzisiaj jak nie dojdzie, to robię gównoburzę na forum wmasg. Pozdrawiam Miszcz Wysłano 02 marzec 2016 - 19:04 Siema, Sory ale zapomniałem całkiem o Tobie - trochę się działo u mnie ostatnio. Ogólnie to dostałem zwrot paczki, bo "Adresat nie znany" Podaj mi swój adres jeszcze raz i jutro wyślę Ci paczkę... Bo ostatnio wysyłane było na dane z przelewu Wysłano 02 marzec 2016 - 19:20 No to dobre były dane, więc nie wiem co nie halo. Masz szczęście, że nie chciało mi się tematu pisać na wmasg, a już przymiarkę wczoraj miałem... (moje dane). Wysłano 02 marzec 2016 - 20:46 Albo oddaj mi hajsy, bo się naczekałem, a teraz to mi nie potrzebna, jak kupię sobie może teraz promyka. Wysłano 09 marzec 2016 - 12:32 No więc jak ? Oczy mi mydlisz a kasy ani ani lufy. 80 PLN to przeciętny zarobek na dzień roboczy, więc sprawy nie zostawię tak na sucho. Twój czas już minął... I to by na tyle wyszło. Nie podał numeru wcześniejszej wysyłki, ani tej następnej. Nie wiem czy gość w ogóle żyje. Gdyż ostatnio był 2 marca (doczytana wiadomość). Miszcz120 Odczytano: mar 11 2016 17:13 Kow@l Odczytano: mar 02 2016 19:04 Profil na facebooku (znaleziony przed chwilą) -> *link usunięty* W tygodniu jak będę miał wolne to idę na policję zgłosić sprawę. Także gość nieodpowiedzialny, ma gdzieś kupca, najważniejsze, że ma pieniądze. Nie wiem czy zaniedbał sprawę czy po prostu czysty kant... Pozdrawiam Miszcz Edited May 3, 2017 by -K2- Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted March 12, 2016 Report Share Posted March 12, 2016 (...)Ogólnie to dostałem zwrot paczki, bo "Adresat nie znany"(...) Sranie w banie. Prędzej uwierzę, że PAD jest Klingonem. Numer nadania i możecie gadać jak ludzie, jak nie, to znaczy, że twój kontrahent co najmniej konfabuluje jak eufemistycznie ludzie kulturalni nazywają kłamstwo pospolite. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 14, 2016 Report Share Posted March 14, 2016 Sranie w banie. Prędzej uwierzę, że PAD jest Klingonem. Numer nadania i możecie gadać jak ludzie, jak nie, to znaczy, że twój kontrahent co najmniej konfabuluje jak eufemistycznie ludzie kulturalni nazywają kłamstwo pospolite. najpewniej facet zmyśla, choć ostatnio jest wysyp takich problemów z pocztą, aktualnie mam 3 różne przesyłki w zwrocie z powodu "decyzja o zwrocie (Nie podjęto z placówki pocztowej)", wystawionego w ten sam dzień, co próba doręczenia. Może im się coś w systemie posrało. Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted March 15, 2016 Report Share Posted March 15, 2016 No ale jaki problem? Kow@l wkleja tutaj nr nadania tej pierwszej paczki i jest czysty jak łza. Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted March 23, 2016 Author Report Share Posted March 23, 2016 (edited) Dzięki życzliwości znajomego głównego winnego, porozumiałem się z Kow@l'em. Gość się zapomniał tak po prostu. Powiedziałem, żeby oddał mi pieniądze i póki co czekam na ich zwrot (od poniedziałku). Edited March 23, 2016 by Miszcz120 Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted March 31, 2016 Author Report Share Posted March 31, 2016 Jednak gościu cały czas mydli oczy, więc w piątek jestem zmuszony iść na komendę. Są jakieś szanse żeby odzyskać pieniądze lub żeby sprawiedliwości stało się zadość ? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 31, 2016 Report Share Posted March 31, 2016 Pieniądze odzyskasz, jeżeli pójdziesz na Policję, innej opcji nie ma. No i popisz od jego znajomych/rodziców na FB, tylko opisz sprawę klarownie. To działa cuda. Quote Link to post Share on other sites
63amg Posted March 31, 2016 Report Share Posted March 31, 2016 Nie jestem pewny ale wydaje mi się że kiedyś była jakaś "afera" zwiazana z użytkownikiem kowa@l. Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted April 1, 2016 Report Share Posted April 1, 2016 Witam serdecznie, jestem członkiem grupy ASPS, do której kow@l również należy. Śledzę wątek od początku, ale nie interweniowałem, gdyż znam go dobrze i nigdy takich problemów z jego udziałem nie było. Rozmawiałem z samym zainteresowanym jakiś czas temu i sądziłem, że sprawa została wyjaśniona, lecz jak teraz widzę, nie. Dziś skontaktowałem się również z jego bratem, który ma to z nim w 4 oczy wyjaśnić i mam nadzieję, że sprawa się dla poszkodowanego zakończy pomyślnie. Pozdrawiam, Hatch. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts