Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Co wybrać?

Recommended Posts

Witajcie!

Przymierzam się do kupna pierwszej repliki ale nie bardzo wiem na co się zdecydować. Mam budżet około 600 zł

Waham się pomiędzy:

-RK-03 - real wood

-g36c (g-001) ebb boyi

-jg0738

-cm.041 sd6

Czy macie jakieś inne propozycje? Wolałbym nie kupować żadnego ak, bo mi się nie podobają.

-

Repliki RK i G36 od JG w bardzo podobnych cenach są np w Taiwangunie. Ja fanem MP5 nie jestem, ale niektórzy sobie chwalą, więc może coś w tym jest. Najlepiej jakbyś miał okazję złożyć się do każdej z tych platform i wybrać tą, która Ci najlepiej odpowiada. Nie musi to być koniecznie MP5 od cymy, w zasadzie dowolne inne też spełni swoją rolę. Aha - im krótszy kałach, tym mniej ciąży na przód i jest - w mojej opinii- wygodniejszy...

A czy RK-06w jest też źle wyważony? Pytam, bo ma drewnianą kolbę i akurat jest przeceniony.

Co rozumiesz przez 'źle wyważony'? Każdy karabin, który nie jest w systemie bullpup, będzie mniej lub bardziej ciążył na lufę, ale jeżeli masz jakiekolwiek zawieszenie, nawet z gumki od gaci, to tego nie odczujesz.

Dzięki za odpowiedzi. Chyba zdecyduję się na RK 06, ale mam też możliwość kupić tanio od kolegi g36 boyi (prawie nie używane) . Tak więc czy warto zapłacić mniej i to wybrać? Albo czy dozbierać jeszcze trochę i kupić coś lepszego?

Edited by jg3k