wawi08 Posted April 10, 2016 Report Share Posted April 10, 2016 (edited) Witam, wyciszał może ktoś tą replikę? Chodzi mi o same bebechy bo tłumik jest już przerobiony i ma wkład ale mimo to replika jeszcze nie jest tak cicha jak bym chciał (62-65db co prawda mierzone telefonem ale jednak :P). Edited April 10, 2016 by wawi08 Quote Link to post Share on other sites
ligo1997 Posted April 10, 2016 Report Share Posted April 10, 2016 A jaką masz lufę i jaki masz cylinder? Quote Link to post Share on other sites
Spirit_ Posted April 10, 2016 Report Share Posted April 10, 2016 (edited) Sprawdź z pozycji celu, strzelając nie usłyszysz dużej różnicy. Za to cel tak. Możesz spróbować przerobić Sorbopod tak żeby pasował, może w newralgicznych miejscach jakiś materiał podobny do sorbopodu, można z niego wyciąć odpowiednie wkładki absorbujące drgania. Nie wiem jak wygląda środek repliki więc trochę zgaduję. Edited April 10, 2016 by Spirit_ Quote Link to post Share on other sites
wawi08 Posted April 10, 2016 Author Report Share Posted April 10, 2016 Replika pełen stok jedynie tłumik wypełniłem otuliną. Sam strzał nie jest głośny, w sensie nie słychać wystrzału kuli tylko metaliczny brzdęk który jest jak dla mnie za głośny zwłaszcza, że replika nie ma dużego zasięgu i ma służyć do cichego zdejmowanie celu z niedużych odległości max 10/15m. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted April 11, 2016 Report Share Posted April 11, 2016 ma służyć do cichego zdejmowanie celu z niedużych odległości max 10/15m. Nie chce przynosić złych wieści, ale to się nie uda z elektrykiem. Najlepszą opcją będzie pistolet na GG bez blow backu z tłumikiem, ale i to można usłyszeć. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted April 11, 2016 Report Share Posted April 11, 2016 Ależ panie to sprężynówka a nie elektryk. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted April 11, 2016 Report Share Posted April 11, 2016 Spojrzałem na "Galaxy" i od razu założyłem że chodzi o G5 ;) Metaliczny brzdęk to pewnie sprężyna, która może być za luźno. Można wsadzić jakieś podkładki co by siedziała sztywniej i może już ni będzie brzdękać. Quote Link to post Share on other sites
Spirit_ Posted April 11, 2016 Report Share Posted April 11, 2016 Wysmarować sprężynę smarem grafitowym lub innym gęstym. Nie przesadzić żeby nie opryskał całej repliki od środka. Działa przy snajperkach 600 fps zadziała i tutaj. Quote Link to post Share on other sites
wawi08 Posted April 11, 2016 Author Report Share Posted April 11, 2016 Przesmarowałem i podziałało ale okazało się, że tłumik jednak nie tłumi tak dobrze jak myślałem (nawet mnie to nie dziwi bo to tylko otulina). Którą z tych mat/pianek polecacie jako wypełnienie, żeby fajnie tłumiło. http://www.apama.pl/c61,akustyczne-izolacje-techniczne-wibroizolacje Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 11, 2016 Report Share Posted April 11, 2016 Jeżeli to jest ten 'browning baby' za ~35 zł - na Twoim miejscu darowałbym sobie grzebanie w nim. To są repliki z gatunku 'otworzysz-popsujesz', niestety. Quote Link to post Share on other sites
Spirit_ Posted April 11, 2016 Report Share Posted April 11, 2016 Ale do tłumika polecam laminat LSP albo cokolwiek co pochłania dźwięk. Sama izolacja na niewiele się zda, potrzebna inna charakterystyka materiału. Dodatkowo przegrody wycięte z tego albo plastiku i zmniejszony otwór wylotowy w tłumiku dowolnym sposobem. Quote Link to post Share on other sites
wawi08 Posted April 12, 2016 Author Report Share Posted April 12, 2016 (edited) Lesio Jeżeli to jest ten 'browning baby' za ~35 zł - na Twoim miejscu darowałbym sobie grzebanie w nim. To są repliki z gatunku 'otworzysz-popsujesz', niestety. Otworzyłem i o dziwo nie popsułem, ogólnie według w tej replice nie ma co się zepsuć. Budowa tego maleństwa jest prosta jak budowa cepa :icon_biggrin:. Jak nie wierzysz mogę Ci zaraz to udowodnić zdjęciami :icon_biggrin: Edited April 12, 2016 by wawi08 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 12, 2016 Report Share Posted April 12, 2016 No to masz szczęście :D choć ja na Twoim miejscu bym go olał i kupił coś: - lepiej wykonanego - samopowtarzalnego Detonics 45 jest niewiele większy, a metalowy i na gaz; zasięg w moim egzemplarzu to mierzone 26 metrów w kartkę A4. Moja dziewczyna w swoim, w którego zainwestowała kilkadziesiąt złotych, ma zasięg celny ponad 30 metrów, no i ponad 20 kulek w magu, które można wywalić w 8 sekund, jak się szybko naciska spust :) W G1 zainwestujesz swój czas, efekt może być dla Ciebie fajny, co więcej - samo dochodzenie do tego może być przyjemnością. Ale koniec końców i tak zostaniesz z wolno strzelającym springiem o niskim zasięgu :( Quote Link to post Share on other sites
wawi08 Posted April 12, 2016 Author Report Share Posted April 12, 2016 Co do wykonania, to g1 jest o dziwo metalowy. A co do 45tki, z tego co mi się wydaje to ma bb, co od razu go skreśla bo moim głównym zamysłem przy tej replice jest jak najcichsze oddawanie strzałów. Nie szukam boczniaka bo do tego mam mojego ukochanego glocka tylko repliki typowo larpowej ew na jakieś nocki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts