Czekol Posted April 17, 2016 Report Share Posted April 17, 2016 Witam, potrzebuję poznać poprawną nazwę, jeśli taka istnieje dla "grip tape", gdzie w tłumaczeniu wychodzi taśma antypoślizgowa jednak nigdzie nie mogę takiej znaleźć dla broni wyskakują mi tylko na podłogę... Przykładowe zdjęcie z googli: http://ecx.images-amazon.com/images/I/51JH7JpquiL.jpg Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 17, 2016 Report Share Posted April 17, 2016 W wersji budżetowej wykorzystałbym "włochatą" taśmę izolacyjną (tzw. tekstylną). Quote Link to post Share on other sites
Czekol Posted April 17, 2016 Author Report Share Posted April 17, 2016 Znalazłem nazwę takiej taśmy GT-5000, ale czy są one bądź inne dostępne w sklepach z militariami? Co do taśmy izolacyjnej nie jest ona szorstka? Grip tape wygląda, jakby miała powierzchnię z gumy. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 17, 2016 Report Share Posted April 17, 2016 Ta tekstylna taśma ma fakturę przypominającą (w uproszczeniu) miękką stronę rzepu. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 17, 2016 Report Share Posted April 17, 2016 Posłuchaj Yahaloma- włochata izolka spełnia swoje zadanie, w lato kiedy klej potrafi się delikatnie wytapiać, replika wprost lepi się do ręki. Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted April 20, 2016 Report Share Posted April 20, 2016 Ja mam przyklejoną okładzinę ścierną z deskorolki, ale to na "ostrym" Glocku więc nie wiem czy do repliki się nada :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted April 20, 2016 Report Share Posted April 20, 2016 Ja mam przyklejoną okładzinę ścierną z deskorolki, ale to na "ostrym" Glocku więc nie wiem czy do repliki się nada :icon_wink: Da się z tego strzelać bez rękawiczek? Quote Link to post Share on other sites
Czubaka Posted April 20, 2016 Report Share Posted April 20, 2016 Ja znam termin: "papier ścierny." Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted April 21, 2016 Report Share Posted April 21, 2016 Da się. Quote Link to post Share on other sites
ducatholic Posted May 1, 2016 Report Share Posted May 1, 2016 Nie kupuj takich plastikowych tasm. Reka sie poci i slizga. W sluzbie uzywam zwyklej tasmy z Castoramy - rolki z papierem sciernym. Pewny chwyt i znosne odprowadzanie potu w przeciwnosci do wskazanej tasmy. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted May 2, 2016 Report Share Posted May 2, 2016 Ja na chwyt pistoletowy emki naciągnąłem kawałek dętki i wręcz klei się do łapy Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted May 17, 2016 Report Share Posted May 17, 2016 Taśma gumowa do uszczelniania rur sprawuje się świetnie na kałaszku, wystarczy ją mocno owinąć. Na glocku też powinno dać radę ;). Takie ścierne wynalazki typu taśma antypoślizgowa (jak ścierna) polecam na zamek, aczkolwiek muszę też kiedyś wypróbować bezpośrednio na chwycie :D. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted May 17, 2016 Report Share Posted May 17, 2016 (edited) Na ebayu są takie gotowe sety do różnych pistoli... Do Glocka 18c gdzieś chyna z Kanady mi przysłali... Co do taśm to też noezłym patentem może być taśma izolacyjna samowulkanizująca, coś jak owijka na rękojeść rakiety tenisowej... Edited May 17, 2016 by karol_alasz Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts