Hype Posted May 2, 2016 Report Share Posted May 2, 2016 Cześć, po małym przeglądzie forum i po wyedukowaniu się coś na temat ASG, rozejrzałem się za repliką. Zależało mi na body ZnAl, stąd pojawił się pomysł na SPECNĘ. http://gunfire.pl/product-pol-1152205880-Replika-karabinka-Specna-Arms-SA-B11-URX.html Z tego co się również dowiedziałem, po niedługim użytkowaniu wypadałoby wymienić gearboxa. Warto inwestować w tą replikę, czy odpuścić sobie i wybrać coś innego w tym przedziale cenowym? Skoro mam już temat, chciałbym, aby ktoś podrzucił mi stronę z mundurami kontraktowymi, atestowanymi maskami/goglami/okularami i kamizelkami, gdzie warto wydać pieniądze. Dzięki! Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted May 2, 2016 Report Share Posted May 2, 2016 Ile masz do wydania? Quote Link to post Share on other sites
Hype Posted May 2, 2016 Author Report Share Posted May 2, 2016 Do 1000zł Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted May 2, 2016 Report Share Posted May 2, 2016 Ma być koniecznie emka, czy AK / G36 / MP5 też wchodzą w grę? Quote Link to post Share on other sites
Hype Posted May 2, 2016 Author Report Share Posted May 2, 2016 Ma być koniecznie emka, czy AK / G36 / MP5 też wchodzą w grę? Najlepiej emka, ewentualnie AK Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 2, 2016 Report Share Posted May 2, 2016 (edited) No to kałaszek od Force Core. Taki E&L z nieco gorszymi bebeszkami, ale wciąż fajnymi, stalowo-drewniana, ładna buda i zamykają się w okolicach tysiąca pieniądzóf ;) Edited May 2, 2016 by Emcet Quote Link to post Share on other sites
Hype Posted May 2, 2016 Author Report Share Posted May 2, 2016 No to kałaszek od Force Core. Taki E&L z nieco gorszymi bebeszkami, ale wciąż fajnymi, stalowo-drewniana, ładna buda i zamykają się w okolicach tysiąca pieniądzóf ;) Podstawowe pytanie, przechodzimy na inne repliki - czy mam rozumieć, że ta, którą podlinkowałem jest kiepska? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 2, 2016 Report Share Posted May 2, 2016 Podstawowe pytanie, przechodzimy na inne repliki - czy mam rozumieć, że ta, którą podlinkowałem jest kiepska? Ujdzie, ale każdy AK Boyi, nie mówiąc już od AK od FC - miażdżą ją pod każdym względem, tak wykonania, jak i wytrzymałości czy działania. Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted May 2, 2016 Report Share Posted May 2, 2016 No to kałaszek od Force Core. Taki E&L z nieco gorszymi bebeszkami, ale wciąż fajnymi, stalowo-drewniana, ładna buda i zamykają się w okolicach tysiąca pieniądzóf ;) A idzie go jeszcze gdzieś dostać? W tej cenie z emek lepszy od Specny jest Border Patrol od Evolution Airsoft. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 2, 2016 Report Share Posted May 2, 2016 W sumie nie wiem, ostatnio nie sprawdzałem. Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
Hype Posted May 2, 2016 Author Report Share Posted May 2, 2016 A idzie go jeszcze gdzieś dostać? W tej cenie z emek lepszy od Specny jest Border Patrol od Evolution Airsoft. Nie znalazłem tej emki w cenie ~900 zł - jedynie 750. O tą Ci chodzi? Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted May 4, 2016 Report Share Posted May 4, 2016 W sumie nie wiem, ostatnio nie sprawdzałem. Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa No właśnie już ich ni ma :( a nowa seria nie będzie już stalowa, sam ZnAl. Nie znalazłem tej emki w cenie ~900 zł - jedynie 750. O tą Ci chodzi? Za 750 to jej nie widziałem... Mówię o tej rodzinie replik: http://gunfire.pl/product-pol-1152198300-Replika-karabinka-Lone-Star-Border-Patrol-SBR.html To jest przykładowy model, masz też wersje z dłuższymi lufami, ze stałą kolbą, z RISami itp. Quote Link to post Share on other sites
slawekb20 Posted May 4, 2016 Report Share Posted May 4, 2016 Kiedyś pięknie Nath napisał ze ludzie wydają 1k pln na Specne a potem kolejne 500 pln by strzelała jak markowa zamiast wydać 1,5 na markową. To jest oczywiście uproszczenie ale dla mnie genialne. Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted May 4, 2016 Report Share Posted May 4, 2016 Są i tacy, co w markową replikę prosto z pudełka wpakują od razu 700-800 PLN. @Hype Jeśli nadal interesuje Cię Specna, to Azteko przed chwilą wrzuciło na FB promocję, która trwa do 22:00 http://azteko.pl/specna-arms-replika-karabinka-m4a1-ris-cqb-sa-b02-p-7738.html Quote Link to post Share on other sites
caninus Posted May 16, 2016 Report Share Posted May 16, 2016 Witam Serdecznie Troche juz jestem na forum ale to mój pierwszy post... Na wstępie dodam że mam 44 lata i proszę byście nie złajali mnie jak łysego kota jeśli okaże się że mało wiem o airsoft... Posiadam kilka jednostek broni palnej ale postanowiłem zabrać się za dynamike w wersji airsoft ,takie IPSC z kulek... Tu moje pytanie odnośnie repliki. Co Koledzy polecą tak by startować w zawodach dynamicznych pistolet,3gun... Nie ma limitów finansowych oczywiście w granicach rozsądku... Dziękuję Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted May 16, 2016 Report Share Posted May 16, 2016 Tu masz trochę czytania: http://forum.wmasg.pl/forum/459-ipsc-action-air/ Co do repliki to z tego co zauważyłem to najczęściej polecane są HiCapa 5.1 lub Glock z TM plus tuning. Nie zdziw się tylko, że sumaryczna kwota może przekraczać zakup palnego odpowiednika. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts