SEAL Posted May 5, 2016 Report Share Posted May 5, 2016 witam ostatnio wymieniłem prec lufy w moim m4 jg niestety tylko pogorszyłem zamiast polepszyć zasieg trajektoria leci potem dyiwnie podskuje i spada cyz to pryey gumke hop up? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 5, 2016 Report Share Posted May 5, 2016 Zgadłeś :) Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
SEAL Posted May 5, 2016 Author Report Share Posted May 5, 2016 skoro tak zmiana gumki w cyms pomoze czy cala komore hop up wymienic zeby wyeleminowac problem? Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted May 5, 2016 Report Share Posted May 5, 2016 Po pierwsze pisz posty po polsku. Po drugie sprawdź, czy dobrze ją założyłeś (gumkę). Quote Link to post Share on other sites
Spirit_ Posted May 5, 2016 Report Share Posted May 5, 2016 Zmień gumkę na silikonową i przypominam że wynalazki pokroju Guardera czy Madbulla nie są preckami. Quote Link to post Share on other sites
SEAL Posted May 5, 2016 Author Report Share Posted May 5, 2016 (edited) sory klawiatura zamuliła a tak na marginesie to lufa precyzyjna z tornado kupiona na gunfire Edited May 5, 2016 by SEAL Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted May 6, 2016 Report Share Posted May 6, 2016 to taka... ćwierć-precka :D Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted May 6, 2016 Report Share Posted May 6, 2016 sory klawiatura zamuliła a tak na marginesie to lufa precyzyjna z tornado kupiona na gunfire Twoja klawiatura sama pisze z błędami? Bo ja myślałem, że to człowiek na niej pisze i to ON jest odpowiedzialny za to co pisze oraz jak pisze. Więc weź się w garść i pisz poprawnie po Polsku bo to wstyd jak **** tak pisać! Wracając do samego problemu to masz źle założoną gumkę w komorze. Popróbuj jeszcze raz, istotne jest dopasowanie grubości i szerokości dystansera, można go skonstruować samodzielnie z kawałka oringa albo plastiku. Nie można również wciskać gumki na siłę do lufy bo to może powodować jej zawijanie i obracanie. Jeśli jest przekrzywiona (a może być) to nie dziwota, że kulki latają bez ładu. Dobrze jest więc delikatnie nasmarować ją wcześniej. Więc uwaga na to jak wsuwasz lufę z gumką do komory. Wypustka podkręcająca musi być na godzinie 12 (góra lufy) a wypustka sama w sobie musi być schowana przy zakręconej regulacji. Powinna wychodzić wyraźnie do lufy tylko wtedy gdy dociskasz regulacje na 100%. Trzeba więc po zapięciu lufy, spojrzeć od strony komory pod światło i sprawdzić jak jest ustawiona wypustka i czy prawidłowo wchodzi do lufy wraz z regulacją. Quote Link to post Share on other sites
SEAL Posted May 6, 2016 Author Report Share Posted May 6, 2016 (edited) dobra sprawdze to. akurat jeśli chodzi o pisownie to u mnie jest tak np zamiast z to y wyskakuje stąd te błędy.ale po resetowaniu do normy poszło Edited May 6, 2016 by SEAL Quote Link to post Share on other sites
Spirit_ Posted May 6, 2016 Report Share Posted May 6, 2016 Nie trzeba resetować, wystarczy jednocześnie wcisnąć Shift+Ctrl. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted May 6, 2016 Report Share Posted May 6, 2016 No to IMO taki krok w tył, sam miałem emkę JG nowszych generacji z tym wypaśnym gerboksem i tam nie wymieniłem lufy celowo, bo była baaardzo wysokiej jakości. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts