markin1357 Posted May 23, 2016 Report Share Posted May 23, 2016 Witam, Ostatnio bardzo zainteresowałem się Airsoftem i podjąłem decyzję o zakupie repliki. Jednak tu pojawił się pewien dylemat. Czytałem sporo o różnych replikach i producentach ale to niestety nie pomogło w decyzji. Mianowicie zastanawiam się nad zakupem Steyr Auga od GFC lub M4 od SA. Kałachy odpadają, pomimo tego, że chyba są najlepszym rozwiązaniem w moim przedziale cenowym ktory stanowi ok. 800 - 900 zł. Zależałoby mi na karabinku dość uniwersalnym. Nie ukrywam, że jestem wielkim fanem karabinku Steyra, chodź m4 też jest ok. Przepraszam administratorów za wszystkie błędy popełnione podczas dodawania tego tematu. Proszę o wyrozumiałość. Quote Link to post Share on other sites
Rogal94 Posted May 24, 2016 Report Share Posted May 24, 2016 Moim zdaniem lepiej byłoby Ci dozbierać te 300zł i gupić gpka. Jest to replika dużo lepsza i na pewno będziesz zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted May 24, 2016 Report Share Posted May 24, 2016 Jak nie jesteś w stanie zwiększyć budżetu, rozważ repliki M4 Evolution Airsoft. W tej cenie dostaniesz wersję z mniejszą ilością bajerów, ale jakość dużo lepsza niż SA czy GFC. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 24, 2016 Report Share Posted May 24, 2016 Jeśli zaś chodzi o AUGa to polecałbym najpierw przymierzyć się do systemu bezkolbowego - nie wszystkim on leży. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted May 24, 2016 Report Share Posted May 24, 2016 System bezkolbowy ma swoje oczywiste zalety, głownie długa lufa w krótkiej replice, można zrobić replikę do wszystkiego jeżeli posiada system "w miarę szybkiej" wymiany sprężyny. Ale naprawdę nie wszystkim leżą bullpup'y. Dodatkowo AUG ma swój oddzielny standard magów. Są bezkolbowce na magazynki od M4 - UAR od APS czy Tavor od Aresa (wyższa półka cenowa). Polecam najpierw wziąć do ręki i zobaczysz jak Ci leży. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts