HiPiZ Posted May 27, 2016 Report Share Posted May 27, 2016 Cześć, Wczoraj przyszedł do mnie Raptor od WE, coś typu m4. Wszystko działa - strzelanie super i wszystko git itd, lecz jest problem, którego nie mam zamiaru uniknąć. Chodzi mianowicie o to, że po wystrzeleniu ostatniej kulki, albo podczas strzelanie z pustego magazynku zamek nie pozostaje w tylnym położeniu, czyli nie działa wogóle bolt catch. Od razu mówię, że w magazynku mam przełączane, żeby nie można było strzelać na sucho, czyli ten jakby ząbek wystaje z magazynka. Bardzo proszę o pomoc z Waszej strony, jak by co to mogę wysłać parę zdjęć jak ktoś chce. Pozdro wszystkim Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted May 27, 2016 Report Share Posted May 27, 2016 Masz jeszcze jakiś magazynek, czy tylko testujesz na jednym? Quote Link to post Share on other sites
HiPiZ Posted May 27, 2016 Author Report Share Posted May 27, 2016 Tylko ten co z karabinem przyszedł, ale patrzyłem na pomysły i podobno jak zamówie TSC Bolt Catch Plates i zamienie z oryginalnymi w magu to może pomóc, jak myślicie? Czy to na 100% pomoże? Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted May 28, 2016 Report Share Posted May 28, 2016 Oddaj go na gwarancję. Quote Link to post Share on other sites
HiPiZ Posted May 28, 2016 Author Report Share Posted May 28, 2016 Nie będę go oddawał sam sobie poradze, poza tym obejrzałem filmik i są 2 opcje. 1. Dać 1 podkładke 0.1mm po 2 stronach bolt catcha albo i 1 zależy. 2. Wymienić bolt catch plates z oryginalnych na TSC, które są o 1.5mm wyższe i lepiej podszlifowane. Quote Link to post Share on other sites
rykacz Posted May 30, 2016 Report Share Posted May 30, 2016 Ja miałem podobny problem w scarze - strzel przytrzymując dolną część bolt catcha - jeżeli zamek się zatrzyma to ten ząbek od maga wystaje za mało dla niego :) Ja generalnie zwinąłem trochę izolki i przykleiłem potem to oraz z dwa czy trzy trzy kółka wokół tego kątownika co jest podważany przez ten ząbek w bolt catchu. Patent działa, nie wiem jak z wytrzymałością, zawsze można dokleić trochę poxipolu lub czegoś mocniejszego dać od dołu, by pogrubić ten "kątownik". Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 Ja miałem podobny problem w scarze - strzel przytrzymując dolną część bolt catcha - jeżeli zamek się zatrzyma to ten ząbek od maga wystaje za mało dla niego :icon_smile: A czy nie miałeś na myśli aby strzelając dociskał magazynek ? ;) Quote Link to post Share on other sites
HiPiZ Posted May 31, 2016 Author Report Share Posted May 31, 2016 Tak jak przytrzymam bolt catch to działa, zamówiłem TSC - bolt catch plates, które są dłuższe o 1.5mm mam nadzieje że pomoże Quote Link to post Share on other sites
HiPiZ Posted May 31, 2016 Author Report Share Posted May 31, 2016 EDIT Podkładki od Modify nic nie dały jak na wielu filmach. Quote Link to post Share on other sites
HiPiZ Posted June 1, 2016 Author Report Share Posted June 1, 2016 Dobra sam się pomęczyłem i zobaczyłem, że w magazynku jest za małe 'parcie' dla bolt catcha, w którym są 2 sprężynki, które wyglądają jak jedna. Wyjąłem jedną, złożyłem karabin z powrotem i powiem Wam - działa w 100%!!! Zrobiłem test - 100 razy naciągnąłem zamek i patrzyłem czy gdzieś sie nie zablokuje, lecz wszędzie się zablokował!!! POLECAM TEN SPOSÓB - działa w 100%!!! //Do zamknięcia Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts