Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Mam taką ładowarkę i jak na razie daje radę. Raz mi spadła i uszkodzona została jedna z diod led wskazujących poziom ładowania więc ją wymieniłem a podczas tej operacji pooglądałem jak jest polutowana elektronika i wygląda to słabo. Niemniej jednak żyje od kilkunastu ładowań. Zobaczymy jak długo. :-)

Posted

Tylko ostrożnie z nią bądź, mi identyczna, bo i tak gfc to rebrand chińczyków, zrobiła spięcie na baterii przy podłączaniu, działała może z pół roku. Jeszcze tak szybko jak wtedy nie odłączałem kabla z gniazdka.

Posted

Z ciekawości zapytam w jakiej kolejności podłączasz batkę" przewód do 240V a potem batka czy najpierw batka a potem przewód w gniazdko? Ja osobiście wg drugiej opcji.

Posted

Mam inną ładowarkę ale proponuję przeczytać instrukcję bo w większości przypadków najpierw uruchamiamy ładowarkę a dopiero potem podłączamy baterię. Po podłączeniu następuje krótka diagnostyka ogniw i prawidłowej polaryzacji. Jest już kilka wątków jak ktoś podłączył balanser odwrotnie i mu baterię spaliło.

Posted

Wtyczki balansera nie da się podłączyć odwrotnie. Ma wycięcia, które to uniemożliwiają. Jedynie możesz pomylić gniazda i wtyczkę od 2S podłączyć do 3S ale to też raczej wątpliwe jeśli patrzysz gdzie co wtykasz.

Posted

Mi też bardzo szybko popsuła Lipo, lepiej nie ryzykować i od razu kupić Redox Beta (Imax B6).

LiPol spuchł w paczce pocztowej kiedy wysyłałem do kupującego wraz z repliką...