klintwestwoood Posted June 6, 2016 Report Share Posted June 6, 2016 Cześć, Czy bateria 9,6V Ni-mh po 5 latach nieładowania tylko leżenia będzie nadawała się do czegokolwiek? Nie wiem czy zamawiać teraz ładowarkę samą i sprawdzić baterię czy od razu ładowarkę i baterię. Od razu z innej beczki czy gearbox v3 po 5 latach nie będzie wymagał jakiś smarowań czy innych zabiegów? Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted June 6, 2016 Report Share Posted June 6, 2016 Już po roku leżenia ze zwykłymi NiMH jest bieda. Ogniwa Sanyo Eneloop nie mają takiego szybkiego samorozładowania ale w replice miałeś zapewne najtańszy chłam. Nawet jak ci się uda postawić ten akumulator na nogi to będzie on miał tylko szczątkową pojemność. Quote Link to post Share on other sites
klintwestwoood Posted June 6, 2016 Author Report Share Posted June 6, 2016 Już po roku leżenia ze zwykłymi NiMH jest bieda. Ogniwa Sanyo Eneloop nie mają takiego szybkiego samorozładowania ale w replice miałeś zapewne najtańszy chłam. Nawet jak ci się uda postawić ten akumulator na nogi to będzie on miał tylko szczątkową pojemność. były to akumulatory firefox. Więc obie baterie są do wywalnia i nic się z nimi nie zrobi? Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted June 6, 2016 Report Share Posted June 6, 2016 Raczej nie, mój brat próbował z jakiegoś powodu (OCD?) ożywić akumulator ni-mh, który miał dodany do repliki X lat temu i poza tym, że mnie do szewskiej pasji doprowadzał piszczeniem ładowarki, za wiele z tego pożytku nie było, skoro nawet on zrezygnował :P Quote Link to post Share on other sites
Nemix Posted June 7, 2016 Report Share Posted June 7, 2016 Po 2 latach moja nie ruszyla ani trochę. Wiec po 5 tym bardziej Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted June 8, 2016 Report Share Posted June 8, 2016 Ostatnio znalazłem nimha który leżał około 1,5 roku. Działa, ale ma z 20% pojemności jak nie mniej. Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted June 8, 2016 Report Share Posted June 8, 2016 Mój leżał również ok 1.5 roku bez ładowania czy rozładowywania (zapomniałem o nim mając niezawodne lipolki) no i wczoraj go z ciekawości rozładowałem i naładowałem na nowo. Weszło 600mah z oryginalnych 1200mah, jakoś działa ale słabo. Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted June 8, 2016 Report Share Posted June 8, 2016 Weszło 600 a ile wyjdzie? ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts