Garnek Posted June 6, 2016 Report Share Posted June 6, 2016 Witajcie. Szukam na forum od dwóch dni i niestety nie doszukałem się jednoznacznej odpowiedzi (doszukałem się niestety tylko sprzecznych albo niepełnych) . Żeby w jakikolwiek sposób ogarnąć temat postanowiłem założyć odrębny temat. Chciałbym wymienić komorę w moim Aresie na coś metalowego i szukam informacji jaka komora będzie pasować bez większego kombinowania. Do wyboru mam to co jest aktualnie na rynku: -shs/pps ->na forum jest informacja ,że zarówno pasują jak i nie pasują :).Pytanie do użytkowników "którym pasują" na jakiej dyszy ? :) -ProWin - podobno trzeba wymienić dyszę na 25,25 (standard JG) -proszę o potwierdzenie Na anglojęzycznych forach znalazłem też sprzeczne informacje o komorze Lonex - jedni mówią ,że pasują inni ,że ma problemy ze szczelnością. Jest również dostępna na zachodzie komora Wii Tech i na stronie producenta jest opisana jako pasująca do G36 Ares ,ale żadnych opinii nie znalazłem. Proszę o pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted June 6, 2016 Report Share Posted June 6, 2016 Jeżeli stock jest szczelny to nie tykaj :P Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted June 6, 2016 Report Share Posted June 6, 2016 Ja z komorą PPS miałem problemy w dwóch różnych gietach aresa i giecie jg. Na komorze ProWin, gumce madbulla, dyszy ProTech 25,25mm ~430 fps na m120 shs (cylinder lonex do mp5, lufa 247mm pps). Bez żadnych teflon fixów i tym podobnych. Jednak ja w mojej giecie mam standardowy GB v.3. Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted June 6, 2016 Author Report Share Posted June 6, 2016 No właśnie na stockowej komorze + tuning GB szczelność jest wzorowa, 415 fps na M110 JBU.Czyli może lepiej kupić stock komorę na zapas?:) Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted June 6, 2016 Report Share Posted June 6, 2016 W takiej sytuacji nie zmieniałbym komory. Na zapas też nie ma sensu kupować, jak nie będziesz nie wiadomo czego z nią robił, będzie okej, sama z siebie się nie posypie ;) Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted June 10, 2016 Report Share Posted June 10, 2016 Z doświadczenia powiem, że najlepiej pasuje prowin. Chociaż ppsa też można spasować. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts