__voodoo Posted June 9, 2016 Report Share Posted June 9, 2016 Witam, mam zamiar kupić replikę RK-05. Zastanawiam się czy jest lepsza od Cymy 028, co polecacie na początek, ktoś miał obie w dłoniach i może się wypowiedzieć? + czy magazynki od cymy pasują do Boyi? Link to post Share on other sites
slawekb20 Posted June 9, 2016 Report Share Posted June 9, 2016 Milion razy tu pisali ze RK od 03 w górę lepsze od CM.028. Link to post Share on other sites
__voodoo Posted June 9, 2016 Author Report Share Posted June 9, 2016 A kulki? Lepsze Guardery czy G&G, bo zdań na ten temat jest od groma. Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 9, 2016 Report Share Posted June 9, 2016 (edited) Milion razy tu pisali ze RK od 03 w górę lepsze od CM.028. Mógłbym się dowiedzieć co jest takiego gorszego w RK 01 i 02, że nie wymieniłeś ich? Poleciłbym kulki G&G (bo Guarderów nie miałem), ale ponoć ostatnio spadła ich jakość. Edytuj: seria RK jest lepsza zewnętrznie od Cm 028. Wewnętrznie jest to podobny poziom (z być może przewagą Cymy). Edited June 9, 2016 by MarekMac Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 9, 2016 Report Share Posted June 9, 2016 Różnic to tam nie ma żadnych w wykonaniu, więc to pewnie prywatna awersja autora do cyfr 1 i 2 :) Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Link to post Share on other sites
J.K. Posted June 9, 2016 Report Share Posted June 9, 2016 Witam, mam zamiar kupić replikę RK-05. Zastanawiam się czy jest lepsza od Cymy 028, co polecacie na początek, ktoś miał obie w dłoniach i może się wypowiedzieć? + czy magazynki od cymy pasują do Boyi? Ja miałem i używałem - dopłać i bierz RK. Najlepiej RK-08, bo wykonane w całości ze stali. ZnAlowe zawiasy kolby w niższych numerach lubią się łamać po ok. 2 latach używania. W replikach AK fajne jest to, że magazynki zazwyczaj pasują. A jak nie pasują, to znak, że trzeba spiłować zatrzask przy replice. Wtedy na pewno będzie pasować. Link to post Share on other sites
__voodoo Posted June 9, 2016 Author Report Share Posted June 9, 2016 (edited) A jakieś "ulepszenia" na początek? Np. Gumka silikonowa hop-up od guardera (co ona tak właściwie daje?) Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Edited June 9, 2016 by __voodoo Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 9, 2016 Report Share Posted June 9, 2016 A jakieś czytanie forum na początek? Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Link to post Share on other sites
__voodoo Posted June 9, 2016 Author Report Share Posted June 9, 2016 Dobra, już wiem, sory Temat do zamknięcia, kupuję RK05 Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
-Otto- Posted June 9, 2016 Report Share Posted June 9, 2016 Najlepiej RK-08, bo wykonane w całości ze stali. Tak konkretnie to RK-08S. Link to post Share on other sites
Recommended Posts