Rogaś Posted June 20, 2016 Report Share Posted June 20, 2016 Temat poświęcony konwersją HPA do AEG (GB V2/V3 i inne) marki Protech Airsoft. Opisy, porady, modyfikacje Proszę o pisanie stricte na ich temat bez offtopów. https://www.facebook.com/protechairsoft/ - brak strony www producenta. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted June 29, 2016 Report Share Posted June 29, 2016 (edited) Mam i ja :icon_biggrin:. Bardzo fajnie zrobiony modzik. Replika VFC vr16. Na @52 psi lufce 407mm 6.03 mam 380 fps. Bardzo przyjemnie się strzela. W UFCU 3 profile do zaprogramowania. Rof regulowany na wyświetlaczu od 1-50. Burst 1-5 i auto. No i zliczanie oddanych strzałów :icon_wink:. Miałem tylko problem z zamontowaniem płytki selektora. Polegało to na tym, że było cały czas auto. Wymiana na plastikową i zeszlifowanie pomogło :icon_wink:. Na @52 psi mogę wystrzelać na butli 48/3000 około 3900 kuleczek. Zmodowałem od razu sobie spust pianką, która była w opakowaniu protecha :icon_biggrin:. O wiele lepsza reakcja na spust. Tłumik dźwięku wreszcie działa :D Edited June 29, 2016 by Puloman Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 29, 2016 Author Report Share Posted June 29, 2016 Fotki replik zmodowanych też mile widziane. Uważaj żeby nie zniszczyć płytki spustu. Mikrostyk łatwo wdusić zbyt mocnym i ciężkim palcem na spuście. Zrób ogranicznik na spuście. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted June 29, 2016 Report Share Posted June 29, 2016 (edited) @Rogaś a pytanko mam :icon_biggrin: polecasz stopkę chwytu pistoletowego zakładać czy nie? Ma to jakiś sens? Oczywiście idzie wężyk przez chwyt pistoletowy. Edited June 29, 2016 by Puloman Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 29, 2016 Author Report Share Posted June 29, 2016 A masz na weżyk założona spirale metalową? Jeśli nie to nie zakładaj stopki. Jeśli masz to mozesz sobie zalożyć choć nie ma to najmniejszego wplywu na dzialanie repliki. Jedynie estetyka. Ja wole wezyki wyprowadzone pod prowadnica kolby :) Quote Link to post Share on other sites
sierotkaxmarysia Posted June 29, 2016 Report Share Posted June 29, 2016 A ile Cię kosztował silnik i gdzie kupowałeś? Jak ze skupieniem podczas strzelania? Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted June 29, 2016 Report Share Posted June 29, 2016 Aktualnie mam założone Komora prowin Zielona g&g z flat-hopem Promyk Dzisiaj ustawiałem na około @78psi przy kulkach 0.28g firmy 5.95. Skupienie bardzo zadowalające :). Na 55 metrów za 1-2 kulką mogę ściągnąć osobę. Kupowałem na beestingairsoft kompletem. Sam silnik to 250 funtów czyli około 1400 zł. Za cały zestaw zapłaciłem 412 funtów czyli 2400 (kurs PayPal). W zestawie: Protech mk2 Butla 48/3000 Smar Reduktor redline sfr Wąż w oplocie i dodatkowy wąż w oplocie od silnika Bateria Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted July 4, 2016 Report Share Posted July 4, 2016 Aktualnie problemem jest delikatna nie osiowość. Dysza siedzi za wysoko oraz delikatnie w prawo od strony lufy. @Rogaś masz jakiś pomysł? Aktualnie testuję podkładki 0.2mm na śrubę od chwytu silnikowego od strony kolby. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted July 4, 2016 Author Report Share Posted July 4, 2016 Jak za wysoko to za mocno dokreciles srube prowadnicy kolby. Srodkowy pin masz? Lewo/prawo mozesz wyregulowac dodajac dwie srubki imbusowe tuz pod cylindrem przy przodzie gb. Gearboxy g&g tak maja w aegach nowych serii. Wtedy mozesz podkladkami i tymi srubami wyrownac go w obu kierunkach. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted July 4, 2016 Report Share Posted July 4, 2016 Śruba prowadnicy kolby nie wchodzi w gb :D replika VFC VR16 saber. Środkowy pin mam. Jak z tymi dwiema śrubkami miałoby to wyglądać? Podrzuciłbyś jakieś zdjęcia? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted July 4, 2016 Author Report Share Posted July 4, 2016 Poszukam jak dotre do domu. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted July 4, 2016 Author Report Share Posted July 4, 2016 Kup krótkie śruby jak na fotce, M3. W obu połówkach GB w zaznaczonych miejscach zrób dwa otwory i nagwintuj je gwintowniekiem M3. Wkręcasz śruby i podkładkami pod śrubami regulujesz sobie czy chcesz mieć bardziej w lewo lub prawo. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted July 5, 2016 Report Share Posted July 5, 2016 (edited) Dzięki wielkie :icon_biggrin:. A coś góra dół? W następnym tygodniu się za to biorę. Będę kompletował drugi upper do CQB jeszcze niedługo i wtedy podrzucę fotki :icon_wink:. Jakby kogoś interesowało to butlę trzymam na plecach w pokrowcu od Bombla. Na wzór plecaczka MBSS. Tylko mniejszy i z wyjściem na wężyk dołem / bokiem :icon_smile:. Edited July 5, 2016 by Puloman Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted July 5, 2016 Author Report Share Posted July 5, 2016 Gora dol podkladka z twardej gumy za gb lub tasma na korpusie w miejscu otworu pod srube. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted July 26, 2016 Report Share Posted July 26, 2016 No dobra @Rogaś. Zarzucam zdjęcia bo zamiast kupić drugi upper cały to zakupiłem glocka :icon_biggrin:. W glocku jeden mag na green gas drugi na hp (na greengas na szybkie wyjęcie w pomieszczeniu) No i tutaj cały secik. Wężyk puszczony w tym plecaczku dołem przez specjalny otworek (Uszyty cały plecaczek przez Bombla). Z tłumikiem dźwięku praktycznie tego nie słychać. Ludzie tylko widzą lecące kulki. Kompenastor Madbull Noveske KX5 fajnie zwiększa dźwięk i staty przeciw muzułmanom (świnka ziejąca ogniem), lecz go nie używam. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted July 26, 2016 Author Report Share Posted July 26, 2016 Najssss :) Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted August 29, 2016 Report Share Posted August 29, 2016 Komora zmieniona na retro arms :) lata to niebo lepiej niż wcześniej. Wyosiowane idealnie ;). Gumka niebieski promyk + czarny dystanser promyka, ale czaję się na dystanser od maple leaf. Wczoraj latałem sobie na 345 fps na 0.25 kulkach. Zasięgowo biłem repliki z 400-500 fps na luzie. To mi się zaczyna coraz bardziej podobać :D. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 29, 2016 Author Report Share Posted August 29, 2016 Chcac flata Retro sie nie nadaje. Ma za mala regulacje HU. ProWin wygrywa. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted August 29, 2016 Report Share Posted August 29, 2016 Myślę jeszcze wysłać do Sergiusza na jego flat hopa. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted January 17, 2017 Report Share Posted January 17, 2017 A więc tak. Flat + retro jest ideolo :). Regulację mam bardzo dużą jak wsadziłem dźwignię pod flata. Leci teraz do mnie protech MK2.5. Ciekawy jestem co to będzie. @Rogaś bawiłeś się już tym 2.5? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 17, 2017 Author Report Share Posted January 17, 2017 Nie bawiłem się ze względu na to jak pracował mkII boje się że znowu się rozczarujemy. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted February 22, 2017 Report Share Posted February 22, 2017 Mam i gen 2 :). Zobaczymy jak się będzie sprawdzał. W gratisie dostałem protechowy smar do niego. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 22, 2017 Author Report Share Posted February 22, 2017 Znaczy się gen 2.5 ? Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted February 23, 2017 Report Share Posted February 23, 2017 Dokładnie mk2.5 :) Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted February 27, 2017 Report Share Posted February 27, 2017 Dobra pierwsze testy wykonane. Zużycie powietrza na bardzo niskim poziomie. Uzyskałem 309-311 fps na 0.25g Specyfikacja: Lufa 407mm 6.03 prometheus Komora retro armsa z ramieniem flat hop. Reduktor redline SFR Butla 48/3000 Ustawione ciśnienie: 56 psi Zasięg skuteczny w sylwetkę człowieka raz za razem (mierzony): 62m Zużycie powietrza na 650 kulek według ufcu + oddane strzały na sucho w tym: 200-300 psi z butli 48/3000. Sam mod chodzi przyjemniej dla ucha. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts