Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Zestaw na start

Recommended Posts

Witam wszystkich!

Postanowiłem rozpocząć swoją przygodę z ASG. Dwa razy byłem na strzelankach organizowanych przez firmę w moim mieście i spodobało mi się, jednak doszedłem do wniosku że znacznie lepszym rozwiązaniem będzie zaopatrzyć się we własny sprzęt niż wypożyczać za 30-50zł na jeden raz. Tym bardziej że mając swoje wyposażenie będę mógł dołączyć do którejś z grup działających na lubelszczyźnie.

Do rzeczy: miałem zamiar na razie poczytać, porozglądać się i na spokojnie wszystko kompletować, ale znalazłem ciekawy zestaw http://olx.pl/oferta/zestaw-asg-m4-ogloszenie-do-piatku-CID767-IDeDmvJ.html#b9480ec9a1

Skontaktowałem się ze sprzedawcą i cena repliki to 260zł, natomiast replika + mundur + google 370zł.

Co o tym myślicie? Używane repliki warto brać pod uwagę? Bo nie ukrywam że moja studencka kieszeń ucieszyłaby się gdybym coś zaoszczędził ;)

Zestaw ten nie jest opłacalny

Spartaci (zwłaszcza Mki) to nieopłacalna inwestycja, łamliwe, nieopłacalne w tuningu, trudno się tego pozbyć.

Google niewiadomego pochodzenia zapewne bez atestów - prosta droga do pozbycia się wzroku

Jeśli nie znasz serwisanta który sprawdzi stan repliki używanej to nawet na takie nie patrz.

Jeśli masz takiego pod ręką to przy kupnie poproś o spisanie oświadczenia o możliwości zwrotu w razie niezgodności repliki z opisem.

A z nowych replik możesz kupić:

AGM 003 - najtańsza podstawa ładnie niesie kulki, idealny na początek

lub dozbierać do

G36 jg (608)

MP5 jg/galaxy/cyma

+ okularki z atestem np. Uvex i-vo

"dobrej firmy Spartac" :hahaha:

Według mnie, ciężko ufać czemuś, co skrzypi w rękach. Używanego bałbym się jeszcze bardziej, bo nie wiadomo jak mocno plastik został już powyginany.

Brakuje mi jeszcze w ogłoszeniu podanego rozmiaru munduru.

No i coś mi tu nie pasuje. Dużo rzeczy za, bądź co bądź, niedużą cenę. Bałbym się że z tą repliką może być coś nie tak.

Ciężko wyczytać który to model Spartaca - myślałem, że SRT-01 ale on nie ma RIS'ów z przodu.

Niemniej jednak to na pewno plastik :) A jeśli ASG Cię wciągnie trochę bardziej, to po miesiącu, może dwóch będziesz chciał się już go pozbyć i poczuć trochę stali w rękach ;)

Co do ceny munduru..za używany mundur i gogle niewiadomego pochodzenia chce 110 zł? Powiedz mu, że chyba na łeb upadł :) Wz93 chodzi trochę taniej, a za 100 zł jak Ci się uda to znajdziesz wz2010.

Lepiej uzbroi się w cierpliwość i poszukaj czegoś lepszego, np. tutaj w komisie http://wmasg.pl/pl/consignment

Noszenie wz93 i 2010 jest nielegalne, to raz. Dwa, 110zł za komplet mundurowy i jakieś gogle przy okazji, to wcale nie dużo. Zależy od stanu w jakim jest mundur.

Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa

stary poszukaj czegoś normalnego , miałem w rękach spartaca plastikowego i inaczej tego opisać nie można jak " spartac'ona robota"

trzeszczy w rękach , wszystko w nim lata a sama replika daje wrażenie ze się za chwilę posypie ....

gdybym miał ją kupić to już bym wolał pompę agma kupić niż to cudo ...

Jeżeli Ci się nie spieszy to poczekaj i dozbieraj trochę kasy , lepiej jest kupić cos normalnego ( jakaś cyma 028 , G36 od JG , RK od boja) niż później szlochać po zakupie niczym jakaś dziewica po pierwszym stosunku z niewłaściwym kolesiem.

Tak naprawdę mundur nie jest potrzebny na początku przygody, to tylko dodatek który pomaga Ci się zlać z tłem ( pod warunkiem ze mundur jest odpowiedni do otoczenia) i jak wspominał Emcet noszenie WZ jest nielegalne http://wmasg.pl/pl/news/show/718329.

Ja na początku biegałem w dresach i bluzie , i nie raz byłem mniej zauważalny , niż nie jeden szpej Master w WZ/multicam/itp.

Troche dziwna ta cena. Nowy Spartac to 400 zł, więc troche za nisko, nawet jak na używkę. Sprzedawca napisał ile mniej więcej wystrzelił z niego kulek? Jak powyżej 20k to nie bierz.

PS Ja widziałem wz93 na jakimś demobilu za CZTERY złote