Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Powiększenie ramienia / dystansera w komorze prowin

Recommended Posts

Witam.

Leci odemnie pytanko. Ma ktoś pomysł jak powiększyć ramię dystansera bądź dystanser do flathopa? Otóż przy największym poziomie hopka nie dociska mi prawie wcale gumki, a co dopiero o podkręcaniu kulek...

Testowane na 3 gumkach: modify, promyk niebieski i G&G zielona przerobiona. I 3 dystanserach. Promyk czarny i niebieski oraz modify.

Cały zestaw:

Komora prowin m4

gumki i dystansery te co podałem

Lufa promyk 407mm 6.03

konwersja HP protech mk2

Ma ktoś jakiś pomysł jak zwiększyć docisk?

Czy zestaw ramion retro armsa będzie banglać?

http://www.airsoftar...p-up-M4M16/1844

Edited by Puloman

A wsadzałeś drut do dystansera? U mnie ten sam problem w Prowinie na flacie. Dopiero po usztywnieniu dystansera Maple Leaf, pokazał się sutek.

Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa

Taki jak być we flacie powinien :) Przecież nawet na wideło poradnikach, każą wkładać druty, bo inaczej jest lipa.

Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa

Zależy jak się poskłada. Bardzo mało precyzyjnie, ale jednak taka jest najlepsza odpowiedź. Dobrze poskładany flat potrafi kupić te kilka - kilkanaście % zasięgu, w stosunku do prawidłowo poskładanego tradycyjnego hopka. Za to R hopy (nie mam, widziałem tylko efekty przed i po u znajomych) to moim zdaniem nietrafna inwestycja. Owszem, może i niesie nieco dalej i stabilniej, ale korzyść w stosunku do nakładu pracy i finansowych gdy nie robimy tego samemu, mają fatalne ratio.