Ragnarr Posted July 26, 2016 Report Share Posted July 26, 2016 Cześć! W niedalekiej przyszłości planuję wejść w cudowny świat ASG. Po kilku strzelankach z cymą w ręce od kumpla przyszła pora, aby na serio zająć się tym ekscytującym sportem. Mam za sobą kilkanaście lektur dotyczących replik z rodziny AR-15, ASG i tym podobne. Teraz staję przed wyborem mojej pierwszej repliki. Mój budżet wynosi 1 tyś. złotych, nie mniej, nie więcej. Znalazłem dwie ciekawe dla mnie oferty: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_167&%20products_id=1920 oraz http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_176&%20products_id=2003 Martwi nieco mała ilość FPS w tej drugiej. Ogólne przeznaczenie repliki to las więc najlepiej jakby miała ok 400 fps. Zależy mi również aby nie grzebać w niej na początku oraz aby miała w miarę przyzwoite osiągi w stocku. I tu pytanie do użytkowników obu replik: jakie są wady i zalety każdej z nich? Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted July 26, 2016 Report Share Posted July 26, 2016 Oferty są o tyle ciekawe, że nie ma ich na stanie :). Quote Link to post Share on other sites
Ragnarr Posted July 26, 2016 Author Report Share Posted July 26, 2016 Szkoda :( W takim razie jaką m-kę do 1000 zł polecacie? Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted July 26, 2016 Report Share Posted July 26, 2016 (edited) http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_176&products_id=2412 i zostaje 100 zł na dodatku typu kolimator, chwyt pionowy itd. Edited July 26, 2016 by V4RCH1AK Quote Link to post Share on other sites
Ragnarr Posted July 26, 2016 Author Report Share Posted July 26, 2016 A może coś klasycznego? Zależy mi na normalnej, typowej i klasycznej m-ce ;) Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted July 26, 2016 Report Share Posted July 26, 2016 Za 1060 jest M16 tej samej marki Quote Link to post Share on other sites
malin2k2 Posted July 26, 2016 Report Share Posted July 26, 2016 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_176&products_id=2412 i zostaje 100 zł na dodatku typu kolimator, chwyt pionowy itd. Nie ma jak kupować kolimator i chwyt pionowy zamiast akumulatora, którego nie ma w zestawie. Czytasz w ogóle opisy replik które linkujesz? Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted July 26, 2016 Report Share Posted July 26, 2016 No to lipo+ładowarka mikroprocesorowa Quote Link to post Share on other sites
Ragnarr Posted July 26, 2016 Author Report Share Posted July 26, 2016 Wychodzi na to, że jestem skazany na tą M-16, większość replik mi nie podchodzi z powodu dziwnych szyn, zbyt "pro-uber-specjal" szyn i tym podobne. Na prawdę nie ma już klasycznych m-ek oprócz specny, której nie kupię, bo jest ze znalu? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 26, 2016 Report Share Posted July 26, 2016 Nie żeby każda emka prócz palnej była ze znalu :teethh:. Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted July 26, 2016 Report Share Posted July 26, 2016 Nie żeby każda emka prócz palnej była ze znalu :teethh:. Tyle że ten ze Specny jest bardzo syfiasty ;) Quote Link to post Share on other sites
Ragnarr Posted July 26, 2016 Author Report Share Posted July 26, 2016 W takim razie co proponujecie? Nie jestem specem od replik m-ek (tak w ogóle jestem rusofilem :D ale nie stać mnie na E&L'a, jeszcze), będzie to moja pierwsza replika więc chcę aby nie wykruszyła się po roku. Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted July 26, 2016 Report Share Posted July 26, 2016 (edited) No mówię, Evolution Airsoft. Poza tym właśnie to co ci podałem będzie wyróżniać się na plus w stosunku do sztampowych emek. Edited July 26, 2016 by V4RCH1AK Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted July 26, 2016 Report Share Posted July 26, 2016 tak w ogóle jestem rusofilem :icon_biggrin: I chcesz kupić emkę? Do 1k można kupić trochę fajnych AK. Szukaj promocji, może jakiś boyi w wersji "SW" czy coś. Jeśli masz szczęście i znajdziesz gdzieś AK "Force core by E&L" to bierz. Ostatnio sam znalazłem takie AKSU za ~800, więc w budżecie. Jeśli nie chcesz przekraczać 1k i masz jakiegoś kumpla serwisanta to może mógłbyś z nim poszukać jakiegoś używanego E&L. (tylko jeśli masz kogoś ogarniętego, bo ogółem to jestem przeciwny polecaniu nowym używanej repliki) No chyba, że chcesz później na emce wygrawerować oznaczenia wepr 15 i mieć "ruską m4"... Quote Link to post Share on other sites
Ragnarr Posted July 26, 2016 Author Report Share Posted July 26, 2016 I chcesz kupić emkę? Choć jestem rusofilem to przepadam również za hamerykanskimi karabinami choć w dużo mniejszym stopniu. Ogółem podobają mi się klasyczne repliki, bez jakiś tam uber taktycznych dodatków (no chyba, że mówimy o m4, m16). Dla niektórych może wydawać się to dziwne. Co do forcecore'a - rozglądałem się za fc-a107 (AKS-74), ale nigdzie nie jest dostępny. Pomyślałem więc, że zacznę od emek bo łatwiej je dostać. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 26, 2016 Report Share Posted July 26, 2016 Tyle że ten ze Specny jest bardzo syfiasty :icon_wink: Tso? :teeth: Zdarzyło mi się przy******lić w ścianę. Korpus w jednym kawałku. Jakbym powtórzył to np. z KWA, to nie sądzę, że replika by to przetrwała. Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted July 26, 2016 Report Share Posted July 26, 2016 Tso? :teeth: Zdarzyło mi się przy******lić w ścianę. Korpus w jednym kawałku. Jakbym powtórzył to np. z KWA, to nie sądzę, że replika by to przetrwała. To dobrze że jeszcze jest całe, ale Srecna to nadal tylko chiniol, już widziałem nie jeden egzemplarz i na pewno nie jest warta swojej ceny. KWA jakością body nie grzeszy, gearbox w erze części jakie mamy na rynku też nie oferuję nic ciekawego. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts