ludikbar Posted August 1, 2016 Report Share Posted August 1, 2016 Witam. Jako laik mam problem replika strzela dobrze celnie i mocnie jak powinna lecz zastanawia mnie czemu rusza się w GB cylinder. Można nim normalnie obracać i ma malutki luzik. I nie wiem czy to wina szkieletu, cylindra czy tak powinno być. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 1, 2016 Report Share Posted August 1, 2016 Quote Link to post Share on other sites
ludikbar Posted August 1, 2016 Author Report Share Posted August 1, 2016 Bardziej myślałem nad sylikonem :) Nie no na serio czy w czymkolwiek to przeszkadza czy po prostu ten typ tak ma? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted August 1, 2016 Report Share Posted August 1, 2016 Jak uszczelnisz głowicę cylindra, to nie będzie się ruszał. Quote Link to post Share on other sites
ludikbar Posted August 2, 2016 Author Report Share Posted August 2, 2016 Ok także znowu czeka mnie rozbiórka GB :) uszczelnić teflonem? Pytanie tak spoza tematu smarujemy czymś połączenie dysza-głowica cylindra? Quote Link to post Share on other sites
progressive Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 Taśma teflonowa. Tylko zdejmij uszczelkę/uszczelki z głowicy, owiń teflonem i dopiero wpakuj uszczelki. Jeśli na dyszy nie masz uszczelki i lata jak żyd po pustym sklepie to daj jakiś gęsty smar i daj go odrobinę więcej (ale nie za dużo żeby Ci gumki nie opluło). Jeśli uszczelka jest to lekko zwilż jakimś silikonowo-teflonowym albo innym podobnym, ale tutaj już naprawdę symbolicznie. Przy czym w obu przypadkach naprawdę uważaj na ilość żeby gumka nie dostała smaru. Inaczej zaczną się czary z podkręcaniem itp. Quote Link to post Share on other sites
ludikbar Posted August 2, 2016 Author Report Share Posted August 2, 2016 No i pięknie :) Wszytko ładnie siedzi są delikatne luzy (od strony tłoka), ale się nie kręci. Strzykawka bez dyszy wyszła przepięknie. Po założeniu dyszy troszkę gorzej ale i tak lepiej niż w stock-. Nad zmianą dyszy pomyślimy ale w innym terminie :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts