DIDA1206 Posted August 4, 2016 Report Share Posted August 4, 2016 Witam. Posiadam AK 74 firmy APS z blow backiem. Broń kupiłem nową miesiąc temu. Wystrzeliła może 2 tyś kulek. Posiada GB v3 hybrid a na chrono dmucha 400 fps na sprężynie 110 Chciałbym założyć mocniejszą sprężynę maksymalnie jak na ten GB. Liczę się z wymianą np tłoka, którego plastikowe zęby szybko się zjadą . Chodzi mi o maksymalnie mocną sprężynę przy której gb nie pęknie czy nie będzie innych dużych problemów. Zastanawiam się też nad firmą. Myślałem nad Guarderem 140. Czy taka może być? Czy może nie ta twardość lub firma? Proszę o wskazówki. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted August 5, 2016 Report Share Posted August 5, 2016 Najpierw masa potem rzeźba - najpierw uszczelnienie - potem sprężyna (no i silnik). Mam nadzieję, że jesteś rozważnym człowiekiem i nie wejdziesz z repliką +500FPS z full auto. P.S. Nic nie wspomniałeś o budżecie. Quote Link to post Share on other sites
DIDA1206 Posted August 5, 2016 Author Report Share Posted August 5, 2016 Dziękuję za zainteresowanie postem. Nie mam 16 lat więc spokojnie. Potrzebuję większy zasięg niż mam teraz, bo strzelam się na zalesionych terenach, gdzie jest dużo polan czyli otwartego terenu. Stwierdziłem że zamiast kupować snsjperke mogę podkręcić broń a w razie innych warunków strzelania i potrzeby zmniejszenia mocy założyć mniejszą sprezyne a w GB v3 zmienia się ją w 5minut No ale dobra, skoro nie zacząłem od najważniejszych rzeczy to proszę o wskazówki co kupić i jak zrobić. Mam już lipo 11.1 precka będzie promyka więc została ingerencja w GB. Co do funduszy to raczej limitu nie ma. Nie muszę wszystkiego w jednym miesiącu zrobić a wolę konkretniejsze części niż jakieś badziewne tuningi :-) Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted August 5, 2016 Report Share Posted August 5, 2016 Jak nie ma limitu, to nie lepiej kupić od razu np. E&L gen.2? Tam wszystko jest już stalowe, a gearbox w stocku spokojnie wytrzyma nawet i M160. Quote Link to post Share on other sites
DIDA1206 Posted August 5, 2016 Author Report Share Posted August 5, 2016 Chciałem koniecznie coś z blow backiem. Raz że wyboru nie ma a dwa że wzoruje się na wojskach rosyjskich z lat 90 i to też znacznie okrajało wybór broni. A tak dla ścisłości to właściwie co u mnie poza tłokiem nie jest stalowe i ogranicza montaż większej sprężyny? Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted August 6, 2016 Report Share Posted August 6, 2016 Szkoda trochę pchać kasę w tego APS'a bo stali w konstrukcji tam dużo nie ma. Chodzi mi o samą budę repliki. A wewnątrz wymiana tłoka zębatek i silnika to raczej mus na 140, żeby być spokojnym o wszystko. Najlepszą opcją jest oddanie na serwis, dobiorą ci wszystko według upodobania i budżetu. I złożą z gwarancją. Quote Link to post Share on other sites
DIDA1206 Posted August 6, 2016 Author Report Share Posted August 6, 2016 Tak dla ścisłości podaję link, gdzie zakupiłem broń: http://www.taiwangun.com/elektryczne/ask201a-ebb-full-metal-aps?from=listing&campaign-id=20 Czyli rozmawiamy o tej i opis źle nie brzmi. Metalowe zębatki są, metalowe łożyska ślizgowe ale nie ma problemu zastąpić kulkowymi. Silnik nie wiem jaki tam jest bo jeszcze nie ściągałem chwytu ale kumpel ma replikę tej firmy z tym, że krótką i na sprężynie 130 strzela bezproblemowo. Reakcja na spust zadowalająca i szybkostrzelność również właściwa. Nic poza sprężyną nie zmienił. Z zewnątrz w większości przeważa stal z aluminium jest tylko kilka mało znaczących detali. Polimerowa jest rękojeść, drewno sklejkowe.. Moim zdaniem jakość wykonania bardzo dobra a nie jeden ostry egzemplarz mi przeszedł przez ręce więc porównanie mam. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted August 6, 2016 Report Share Posted August 6, 2016 Kolego @DIDA1206. Może i APS fajnie wygląda, ale jeżeli chodzi o jakość wykonania, to jest w tyle za np. E&L. A jeżeli chcesz robić tuning, to kup gearbox E&L/LCT i silnik high torque i problem flaków masz z głowy. Pozostaje problem znalu z zewnątrz. Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted August 6, 2016 Report Share Posted August 6, 2016 Może i APS fajnie wygląda Te dziwne przetarcia, czy krzywa kolba? Albo oznaczenia "UF"? Quote Link to post Share on other sites
DIDA1206 Posted August 6, 2016 Author Report Share Posted August 6, 2016 Jaka krzywa kolba? :D Przetarcia są bardzo w porządku. Oryginały są jeszcze bardziej powycierane a ja również jeszcze bardziej go wytre. Ale nie o tym powstał temat. Broń już jest jaka jest i trzeba się pobawić z GB skoro to konieczne a nie uważam zakupu całego GB za tańsza i lepszą opcje bo z pewnością w nim też coś do wymiany się znajdzie. Więc może zamiast omawianem wyglądu czy jest fajny czy nie pomówmy o tym co istotne czyli co kupić do GB :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts