Strzelec999 Posted August 15, 2016 Report Share Posted August 15, 2016 Witam. Mam mp5 od cymy i chciałbym zamontować do niej kolimator. Potrzebny do tego jest montaż, i tu pojawia się pytanie jaki, oraz na czym polega przyczepianie szyn montażowych do repliki (trzeba coś wiercić, kleić, czy co?). Mam u siebie szynę picatinny, ale czy ona pasuje do mp5? Da się ją założyć? Jeśli tak to w jaki sposób? Czy muszę dokupować coś dedykowanego w stylu (http://www.taniemilitaria.pl/pl,szyna-montazowa-do-replik-typu-mp5-ris-22mm-wysoka-r-c109,3,3,109,115,3689.html#.V7Gsn6IzLCk), jeśli tak to na czym polega jej montaż? Z góry dziękuję za porady, gdyż jestem kompletnie zielony w tym temacie. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 15, 2016 Report Share Posted August 15, 2016 Potrzebujesz dedykowanego montażu do MP5/G3, coś w stylu tego z linku. Quote Link to post Share on other sites
Strzelec999 Posted August 15, 2016 Author Report Share Posted August 15, 2016 A czy żeby przymocować taki montaż dedykowany musiałbym coś wiercić itp? (nie chcę za bardzo majstrować przy replice, żeby czegos nie rozwalić ;) ) Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted August 15, 2016 Report Share Posted August 15, 2016 Nic a nic. Szyna łapie się "pazurami" do wypustów w korpusie. Ja na PDW mam coś podobnego: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=9109 W profilu możesz zobaczyć jak leży na takim montażu EXPS. Quote Link to post Share on other sites
Strzelec999 Posted August 15, 2016 Author Report Share Posted August 15, 2016 W takim razie super. Już wiem wszystko i niedługo zakupy ;) . Dzięki wielkie Panowie za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 15, 2016 Report Share Posted August 15, 2016 No chyba, jak coś jest dedykowane, to raczej nie trzeba niczego demolować ;) Quote Link to post Share on other sites
Strzelec999 Posted August 15, 2016 Author Report Share Posted August 15, 2016 Wiesz - to moja druga replika, a w pierwszej nic nie wymieniałem oprócz gumki hop up w sklepie ;) Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted August 15, 2016 Report Share Posted August 15, 2016 No chyba, jak coś jest dedykowane, to raczej nie trzeba niczego demolować :icon_wink: Ot np szyna Stormwerkz do suki (palnej) też jest dedykowana, a wymaga nawiercenia dekla. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 15, 2016 Report Share Posted August 15, 2016 Ruskie się nie liczy. Rosja to osobny stan umysłu :D Tutaj asz składaną kolbę dopóki nie chcesz korzystać z optyki na szynie. Bardzo dokładnie zaprojektowane i testowane przed wdrożeniem do użytku :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts