helios2020 Posted August 31, 2016 Report Share Posted August 31, 2016 Chciałbym zapytać się doświadczonych airsoftowiczów która replika była by najlepsza dla osoby która chce zacząć z asg. Mam zamiar pojechać na obóz asg i nie wiem czy kupować jeszcze jakiegoś boczniaka do tego. Chciałbym replikę która była by dobra jako boczniak i do postrzelania do tarczy :P. Na razie mam na oku tą http://www.taniemilitaria.pl/pl,glock-17-g197-well,3,5,47,50,9262.html#dane i tą replikę http://www.taniemilitaria.pl/pl,mp7-r-4-well,3,5,6,24,663.html#opis Quote Link to post Share on other sites
helios2020 Posted August 31, 2016 Author Report Share Posted August 31, 2016 Chciałbym zapytać się doświadczonych airsoftowiczów która replika była by najlepsza dla osoby która chce zacząć z asg. Mam zamiar pojechać na obóz asg i nie wiem czy kupować jeszcze jakiegoś boczniaka do tego. Chciałbym replikę która była by dobra jako boczniak i do postrzelania do tarczy :icon_razz:. Na razie mam na oku tą http://www.taniemili...,9262.html#dane i tą replikę http://www.taniemili...4,663.html#opis Ewentualnie mogę kupić jakieś mp5k od galaxy do 400 zł Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted August 31, 2016 Report Share Posted August 31, 2016 O glocku wella sie nie wypowiem bo nie wiem. Mp7 jest ... jako boczniak - duze niewygodne ale jak zainwestujesz w replike moze dawac rade. Moze byc i tak ze po wyjeciu z pudelka bedzie strzelac slabo. Ma gearbox od aepa - wiec maly i niezbyt podatny na tuning (czesci sa Baaardzo drogie a i tak nie przekroczysz 280 fps). Galaxiak jak boczna .... duzo i w miare ciezki jest. To sie nadaje nawet na glowna replike. Jak takiego mp5 chcesz potem nosic ? Na udzie ? (przeszkadza) Zapytaj raczej jakiego gaziaka kupic i gdzie (po przerwie nie orientuje sie w sklepach - nie wiem czy taniemilitaria jest sensownym sklepem do zakupu asg). Jezeli chcesz cos malo lansowego a taniego w uzytkowaniu - kup jakiegos aepa cymy - w miare tanie sa ale maja plaskie magazynki ktore nie kazdemu pasuja wygladem. Jezeli chcesz cos bardziej lansiarskiego - pistolet gaziak ... ale well to nie jest solidna firma - niech jakis spec od gaziakow sie wypowie ;p Quote Link to post Share on other sites
helios2020 Posted September 4, 2016 Author Report Share Posted September 4, 2016 O glocku wella sie nie wypowiem bo nie wiem. Mp7 jest ... jako boczniak - duze niewygodne ale jak zainwestujesz w replike moze dawac rade. Moze byc i tak ze po wyjeciu z pudelka bedzie strzelac slabo. Ma gearbox od aepa - wiec maly i niezbyt podatny na tuning (czesci sa Baaardzo drogie a i tak nie przekroczysz 280 fps). Galaxiak jak boczna .... duzo i w miare ciezki jest. To sie nadaje nawet na glowna replike. Jak takiego mp5 chcesz potem nosic ? Na udzie ? (przeszkadza) Zapytaj raczej jakiego gaziaka kupic i gdzie (po przerwie nie orientuje sie w sklepach - nie wiem czy taniemilitaria jest sensownym sklepem do zakupu asg). Jezeli chcesz cos malo lansowego a taniego w uzytkowaniu - kup jakiegos aepa cymy - w miare tanie sa ale maja plaskie magazynki ktore nie kazdemu pasuja wygladem. Jezeli chcesz cos bardziej lansiarskiego - pistolet gaziak ... ale well to nie jest solidna firma - niech jakis spec od gaziakow sie wypowie ;p W tym rzecz że nie chce mi się kupować gaziaków i potem ich utrzymywać czyli jeżeli co 2 dzień postrzelam do tarczy to nie chce kupować co chwilę nabojów co2 albo green gasu. Tanie militaria wydają mi się dobrym sklepem opinie są dobre jeszcze nie słyszałem żeby ktoś nie dostał tego co kupił robią też filmy w których prezentują repliki. Znalazłem na militaria.pl mp5 pdw na promocji normalnie kosztuje 600zł a jest promocja 50% jest firmy Action Sport games O glocku wella sie nie wypowiem bo nie wiem. Mp7 jest ... jako boczniak - duze niewygodne ale jak zainwestujesz w replike moze dawac rade. Moze byc i tak ze po wyjeciu z pudelka bedzie strzelac slabo. Ma gearbox od aepa - wiec maly i niezbyt podatny na tuning (czesci sa Baaardzo drogie a i tak nie przekroczysz 280 fps). Galaxiak jak boczna .... duzo i w miare ciezki jest. To sie nadaje nawet na glowna replike. Jak takiego mp5 chcesz potem nosic ? Na udzie ? (przeszkadza) Zapytaj raczej jakiego gaziaka kupic i gdzie (po przerwie nie orientuje sie w sklepach - nie wiem czy taniemilitaria jest sensownym sklepem do zakupu asg). Jezeli chcesz cos malo lansowego a taniego w uzytkowaniu - kup jakiegos aepa cymy - w miare tanie sa ale maja plaskie magazynki ktore nie kazdemu pasuja wygladem. Jezeli chcesz cos bardziej lansiarskiego - pistolet gaziak ... ale well to nie jest solidna firma - niech jakis spec od gaziakow sie wypowie ;p Aha no i nie lubię cymy ponieważ oni głównie robią kałachy bądź m4ki ;P Quote Link to post Share on other sites
malin2k2 Posted September 4, 2016 Report Share Posted September 4, 2016 MP5 ASG na promocji w militaria.pl to na 90% Galaxy z lipnymi oznaczeniami:) Z tego co widzę niewiele już zostało ale kilka fajnych replik można było wyrwać za pół ceny. Quote Link to post Share on other sites
Kriss88 Posted September 4, 2016 Report Share Posted September 4, 2016 To jest rebrand galaxy. Cena 300 zł to normaln cena z innych sklepo za tą replike. Cyma robi i m4, galile, mp5, kałachy, svd itd. W militaria pe el te promocje to taki pic na wodę. I do tego na same dodatki typu okulary magi czy kulki wydasz 50% więcej. Opisy im piszą fake konta i gimbaza która robiła jedyne zakupy na taki sprzęt akurat tam. Ale to twój wybór. Quote Link to post Share on other sites
helios2020 Posted September 4, 2016 Author Report Share Posted September 4, 2016 To jest rebrand galaxy. Cena 300 zł to normaln cena z innych sklepo za tą replike. Cyma robi i m4, galile, mp5, kałachy, svd itd. W militaria pe el te promocje to taki pic na wodę. I do tego na same dodatki typu okulary magi czy kulki wydasz 50% więcej. Opisy im piszą fake konta i gimbaza która robiła jedyne zakupy na taki sprzęt akurat tam. Ale to twój wybór. To w takim razie gdzie mam kupić bo wychodzi na to że nie mam ufać żadnemu sklepowi poza tym cyma głównie robi ruskie konstrukcje a ja specjalnie nie przepadam za nimi może svd ale sniperka dla początkującego bez sensu dodatkowo nigdzie nie mogłem znaleść galaxy z kolbą za taką cenę więc i tak wyjdę na plus :P To jest rebrand galaxy. Cena 300 zł to normaln cena z innych sklepo za tą replike. Cyma robi i m4, galile, mp5, kałachy, svd itd. W militaria pe el te promocje to taki pic na wodę. I do tego na same dodatki typu okulary magi czy kulki wydasz 50% więcej. Opisy im piszą fake konta i gimbaza która robiła jedyne zakupy na taki sprzęt akurat tam. Ale to twój wybór. To jest ta mp5 https://www.militaria.pl/action_sport_games/pistolet_maszynowy_aeg_b_t_bt5_pdw_17522_p39538.xml ewentualnie jest to g36c ale nie wiem https://www.militaria.pl/well/karabinek_szturmowy_aeg_well_d68_g_p42984.xml?cat=121 Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 4, 2016 Report Share Posted September 4, 2016 To w takim razie gdzie mam kupić bo wychodzi na to że nie mam ufać żadnemu sklepowi Gunfire, Taiwangun, Zbrojownia, Specshop. Cyma robi nie tylko rosyjskie konstrukcje (a nawet jeśli głównie rosyjskie to nie oznacza, że inne ich produkty są do bani, CM 003 było swego czasu najlepszym tanim G36). I Panowie, w Polsce jesteśmy, na polskim forum więc SWD, nie SVD. Quote Link to post Share on other sites
helios2020 Posted September 5, 2016 Author Report Share Posted September 5, 2016 Gunfire, Taiwangun, Zbrojownia, Specshop. Cyma robi nie tylko rosyjskie konstrukcje (a nawet jeśli głównie rosyjskie to nie oznacza, że inne ich produkty są do bani, CM 003 było swego czasu najlepszym tanim G36). I Panowie, w Polsce jesteśmy, na polskim forum więc SWD, nie SVD. To z svd czy swd to jest szczegół poza tym mam budżet 429 zł około więc próbuję znaleść coś na co mi starczą pieniądze i będzie dobre nawet galaxy mi wystarczy. Nigdy nie widziałem innej konstrukcji która nie była by ruska oprócz m4ek galila i g36 Quote Link to post Share on other sites
helios2020 Posted September 5, 2016 Author Report Share Posted September 5, 2016 To jest rebrand galaxy. Cena 300 zł to normaln cena z innych sklepo za tą replike. Cyma robi i m4, galile, mp5, kałachy, svd itd. W militaria pe el te promocje to taki pic na wodę. I do tego na same dodatki typu okulary magi czy kulki wydasz 50% więcej. Opisy im piszą fake konta i gimbaza która robiła jedyne zakupy na taki sprzęt akurat tam. Ale to twój wybór. Już kupiłem to mp5k pdw zobaczymy jak będzie działało :D Quote Link to post Share on other sites
Kriss88 Posted September 6, 2016 Report Share Posted September 6, 2016 Życzę miłego używania :] Napisz jak się sprawuje. Quote Link to post Share on other sites
helios2020 Posted September 6, 2016 Author Report Share Posted September 6, 2016 Życzę miłego używania :] Napisz jak się sprawuje. Napiszę :) Quote Link to post Share on other sites
helios2020 Posted September 9, 2016 Author Report Share Posted September 9, 2016 Życzę miłego używania :] Napisz jak się sprawuje. Dotarła do mnie popsuta jutro idę ją reklamować... po prostu po naładowaniu baterii wystrzeliła raz więc chyba kupię sobie albo mp5 pdw od galaxy bądź g36c od jg. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted September 9, 2016 Report Share Posted September 9, 2016 Mam nadzieję, że naładowałeś dobrze. Quote Link to post Share on other sites
helios2020 Posted September 9, 2016 Author Report Share Posted September 9, 2016 Mam nadzieję, że naładowałeś dobrze. A mianowicie jak 5 godz tak jak napisali ;P Mam nadzieję, że naładowałeś dobrze. I po pierwszy naładowaniu wypluła za jednym pociągnięciem spustu 3 kulki i potem w ogóle gearbox nie pracował ;p Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted September 10, 2016 Report Share Posted September 10, 2016 Jak ładowałeś prostownikiem z zestawu to nic dziwnego. Mogłeś nieświadomie uszkodzić pakiet. Quote Link to post Share on other sites
helios2020 Posted September 10, 2016 Author Report Share Posted September 10, 2016 Jak ładowałeś prostownikiem z zestawu to nic dziwnego. Mogłeś nieświadomie uszkodzić pakiet. Dają ładowarkę i baterię to ładowałem tym co mam gościu jak zwracałem podłączył inną i działała ale i tak mi wymienią ;P albo baterię albo dadzą całkowicie nową replikę ;P Quote Link to post Share on other sites
helios2020 Posted October 9, 2016 Author Report Share Posted October 9, 2016 Jak ładowałeś prostownikiem z zestawu to nic dziwnego. Mogłeś nieświadomie uszkodzić pakiet. Historia jest taka że reklamowałem zagubili gdzieś replikę chcieli mi zamienić dać a za cenę taką była tylko mp5 tokyo marui sprężynówka... Ja się nie zgodziłem i powiedziałem że powinni mi dać coś co było tyle samo warte (to mp5 kosztowało 500 ileś złotych ale była przecena na 300). Nadal nie odpisują załatwiałem u nich w sklepie nic nie zrobili tylko napisali email do serwisu i gdzieś jeszcze.... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts