calix1609 Posted August 31, 2016 Report Share Posted August 31, 2016 Cześć, W ASG bawiłem się jakiś rok temu, biegałem wtedy z G3 od JG, było coś około 350-400fpsów. Teraz chciałbym zainwestować w coś poważniejszego i strasznie napaliłem się na SCARy. Początkowo nawet znalazłem GBB ale ostatecznie chcę AEG. Obecnie można dostać SCARa tylko z dwóch firm: WE lub Cybergun. Wydaje mi się że WE jest lepsza od tych z Cybergunu, jednak wolę zaczerpnąć Waszej porady. Budżet jaki chciałbym przeznaczyć na repkę + ewentualne 2 magazynki to 2000zł. Wcześniej zastanawiałem się nad czymś z G&P, jakąś M4, ale jak już pisałem - zajarałem się SCARami... Czy warto zainwestować w coś takiego? Czy może jednak sobie darować i kupić coś od G&P (pewniak)? Kupowałbym MK17 albo SSR od WE, jednak mega minusem jest brak MID CAPÓW do tej broni, a high capy w G3 wkurzały mnie tym że grzechotały niemiłosiernie :/ Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted August 31, 2016 Report Share Posted August 31, 2016 Posiadam SCAR-a WE, tyle że wersję L. Wykonanie zewnętrzne bardzo porządne, między WE a Boyi niebo a ziemia. Są miejscami luzy w całości, ale ponoć ich wyeliminowanie, to mały problem. Wewnętrznie SCAR stoi na wysokim poziomie, na upartego wymienisz kilka części w gearboxie i chulasz spokojnie na LiPo 11,1 V. Przy 2 koła starczy Ci na drobny tuning (precka, gumka HU silikonowa, kable niskooporowe z mosfetem, metalowa prowadnica sprężyny) plus magazynki. Quote Link to post Share on other sites
calix1609 Posted August 31, 2016 Author Report Share Posted August 31, 2016 A orientujesz się czy dostanę gdzieś mid-capy do SCARów od WE? Bo z tego co czytałem to u nich tylko High Capy :/ A ja nie lubię tego trzeszczenia podczas biegania... Ewentualnie zostaje jeszcze VFC, które ponoć jest bardzo dobre, ale musiałbym sprowadzać repkę z USA. Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted September 1, 2016 Report Share Posted September 1, 2016 Wersja L czy H? Do L pasują wszystkie magi M4/16, do H nie jestem pewien, ale magi do SR-25 powinny pasować. Quote Link to post Share on other sites
Kr1s Posted September 1, 2016 Report Share Posted September 1, 2016 Do H nie będą pasować od sr25 bo mają podajnik w innym miejscu Quote Link to post Share on other sites
calix1609 Posted September 1, 2016 Author Report Share Posted September 1, 2016 Widziałem że te magi do sr25 można sobie wyszlifować i będą śmigały, ale nie chcę się bawić. Jakie są różnice między wersją H i L? Wizualnie bardziej mi się podoba H. A co powiecie o scarach VFC? Znalazłem tutaj: http://www.airsoftgi.com/product_info.php?products_id=9598 Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted September 1, 2016 Report Share Posted September 1, 2016 Jeśli chodzi o różnice w wersjach airsoftowych, to różnią się magazynkami. Nie wiem jak kwestia dyszy i komory HU, ale inne magazynki to jedyna różnica. Serwisant, który tuningował mojego SCAR-a, powiedział, że VFC jest lepsze z zewnętrznego wykonania, ale WE bije na głowę bebechami SCAR-y VFC. Quote Link to post Share on other sites
calix1609 Posted September 1, 2016 Author Report Share Posted September 1, 2016 Gdybym znalazł w Polsce WE SCARa L-kę to bym się nie zastanawiał :/ a tak to strasznie mnie odrzucają dostępne tylko high capy dla wersji H... Może znacie jakieś sklepy gdzie w Polsce dostanę Lkę? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted September 1, 2016 Report Share Posted September 1, 2016 Używane nie wchodzą w grę? Widziałem nie dawno sztukę na olx w Bydgoszczy. Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted September 1, 2016 Report Share Posted September 1, 2016 Przedzwoń do gunfire.pl, w zeszłym tygodniu jeszcze mieli na stanie. Może coś mają na magazynie, a nie widać tego w sklepie internetowym. Quote Link to post Share on other sites
calix1609 Posted September 1, 2016 Author Report Share Posted September 1, 2016 Temat można zamknąć, dzięki za pomoc :) Skusiłem się na SCARa MK20 SSR, będę sobie szlifował magazynki od SR25 Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted September 2, 2016 Report Share Posted September 2, 2016 Calix http://wmasg.pl/pl/consignment/show/733927 Quote Link to post Share on other sites
calix1609 Posted September 2, 2016 Author Report Share Posted September 2, 2016 Dzięki Head Crusher, ale o jeden dzień za późno... zamówiłem na GunFire SSR i już skompletowali :( Wątpię żeby cofneli zamówkę. Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted September 3, 2016 Report Share Posted September 3, 2016 To zamówienie internetowe, zawsze możesz. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted September 3, 2016 Report Share Posted September 3, 2016 Przeróbka Quote Link to post Share on other sites
lazaryta Posted November 17, 2016 Report Share Posted November 17, 2016 Witam, mam podobną zagwozdkę czy brać tego SCAR'a od WE. Calix może opisałbyś jak Ci się sprawuje ta replika i jak rozwiązałeś sprawę magazynków? Quote Link to post Share on other sites
damianboss Posted June 12, 2017 Report Share Posted June 12, 2017 Hej piszę w sprawie magów z SR25 do scar-h WE. Ktoś ma potwierdzony info że działają? Jakiś poradnik ktoś może zrobić? Quote Link to post Share on other sites
Kr1s Posted June 12, 2017 Report Share Posted June 12, 2017 (edited) Magi w scar-h WE mają podajnik kulek w innym miejscu niż Sr25 czy scar vfc. Nie ma możliwości tego dopasować. Zostają tylko hi-cap. Edited June 12, 2017 by arend Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts