Alcarin Posted September 21, 2016 Report Share Posted September 21, 2016 Czołem! Piszę z pytaniem o typy i sposoby montowania zawieszeń jakich używacie przy kamizelkach taktycznych. Może coś robię źle, ale klasyczne jednopunktowe zawieszenie lubi się zaczepiać o różne wystające elementy kamizelki... Na jednym szkoleniu podpatrzyłem u panów z BOA jakiś dziwny patent - jakby dwie oddzielne taśmy, jedna podpięta do frontu kamizelki, druga jakimś karabińczykiem czy innym ringiem do tej pierwszej, tak, że broń mogła być swobodnie opuszczona jednocześnie zapewniając swobodę działania, bo ten ring przesuwał się po całej długości pierwszej taśmy (od prawej do lewej). Słyszeliście o czymś takim? Jakie patenty wy stosujecie? Jeśli gdzieś już pojawił się taki temat, to przepraszam, szukałem, ale widocznie niezbyt dokładnie. Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted September 21, 2016 Report Share Posted September 21, 2016 Magpul MS3? Quote Link to post Share on other sites
Alcarin Posted September 21, 2016 Author Report Share Posted September 21, 2016 Paczam paczam... I ni cholery nie wiem. Skryci byli panowie, a to jeszcze w podziemiach się działo więc i światła dużo nie było :/ Wszystkie jutubowe recenzje tego zawieszenia są "na gołą klatę", nie znalazłem nikogo, kto by to z kamizelką mocował. No, ale generalnie nie chodzi mi nawet o identyfikację tego co oni tam na sobie mieli, bo bez zdjęć to można gdybać, tylko raczej o wasze rozwiązania. No chyba, że każdy lata w klasyczny sposób i nic nie kombinował z patentami, bo dobrze jest jak jest x) Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted September 22, 2016 Report Share Posted September 22, 2016 Alcarin, taśma przechodzi przez ramiona i jest zaczepiona na plecach. Na froncie masz odcienk do którego podpinasz broń, np. na karabolu. Cala tajemnica. Od siebie jednak polecam zawieszenie LRT v2 lub Vickers padded sling. Quote Link to post Share on other sites
Alcarin Posted September 22, 2016 Author Report Share Posted September 22, 2016 (edited) Ooo to zawieszenie LRT v2 wygląda ciekawie, jest tańsze od tego Magpula i przy tym robione na miejscu :icon_biggrin: Popaczę jeszcze i pewnie kupię. Edited September 22, 2016 by Alcarin Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted September 22, 2016 Report Share Posted September 22, 2016 LRT w zasadzie bazuje na Magpulowskim. Myk pokega na dobrym wyregulowaniu zawieszenia. Ja mam taśmę główną przeplecioną przez lewego comfortpada, daśma boczna leci pod prawą ręką i spina się z oczkiem głównej na klatce, nie jest ciasno, nie jest luźno, nic nie zahacza. Kwestia regulacji. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 22, 2016 Report Share Posted September 22, 2016 Jadę na kopiach MS2 i MS3 i sobie chwalę :) Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted September 22, 2016 Report Share Posted September 22, 2016 MS2/MS3 są bardzo dobrymi zawieszeniami, kopie również bo ciężko jest spartolić 3 kawałki plastiku i kawałek taśmy. :P Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 23, 2016 Report Share Posted September 23, 2016 Swego czasu widywało się 'realizacje' oraz 'speszialsów' z expanderami zamiast zawieszenia . Ja nie pamietam gdzie widzialem tę fotę ale jestem niemal pewien że expander był różowy. Helen, Yahalom może pamiętacie gdzie to było? Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted September 23, 2016 Report Share Posted September 23, 2016 Wiem o co Ci chodzi. To byli chyba policmajstry, ale za Boga nie mam pojęcia jak to foto znaleźć. Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted September 23, 2016 Report Share Posted September 23, 2016 http://www.se.pl/galerie/22521/45208/policjanci/ http://www.nowastrategia.org.pl/spap/ http://warszawawpigulce.pl/wp-content/uploads/2015/03/Fot.-Policja3.jpg Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 23, 2016 Report Share Posted September 23, 2016 Na 100% byli to f-sze SPAPu Gdańsk, okolice roku 2007-2008 :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts