Ajgor131 Posted September 22, 2016 Report Share Posted September 22, 2016 Tak jak w temacie przymierzam się do zakupu spodni SFU i nie wiem ,którą firmę wybrać jak dotąd miałem zawsze spodnie kontraktowe? Proszę o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 22, 2016 Report Share Posted September 22, 2016 Texar to ultra kupiszcze. Helikon imo jest ok, wcale nie traci koloru jeśli pierze się go jak jest zalecone na metce. Jeszcze nic Helikonowego nie podarłem, a mam tego trochę i czasem potrafię odwalić jakieś dziwne manewry, kilka metrów w dół przez krzaki, po potłuczonym szkle i gruzie :teethh: Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted September 22, 2016 Report Share Posted September 22, 2016 O jakim kolorze/kamuflażu mówimy? Bo mam SFU Next w Woodlandzie i zdecydowanie nie polecam. Materiał strasznie sztywny, a nadruk odbiega kolorystycznie od oryginalnego kamo. Guziki w normie jak na Helikona, czyli odpadają. Sam krój spodni i szycie ok, ale materiał IMHO dyskwalifikuje te spodnie. Nie wiem jak inne kolory, może tylko Woodland jest trefny. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 22, 2016 Report Share Posted September 22, 2016 Szczerze powiedziawszy to ja używam UTP jeśli chodzi o spodnie. 3% spandexu daje temu pewne możliwości co do rozciągania, ale to i tak niewiele w porównaniu do Black Mountain gdzie jest już 5% i spodnie są jak guma, ale niestety bawełniaki więc dość ciężkie, chłoną wodę i niebardzo ją oddają :P Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted September 22, 2016 Report Share Posted September 22, 2016 Problem nie leży w braku spandexu, tylko w syfności materiału. Ripstop DWSu to przy tym pupcia niemowlaka, 5.11 też jest o wiele mniej sztywny. Quote Link to post Share on other sites
Ajgor131 Posted September 22, 2016 Author Report Share Posted September 22, 2016 Jeśli chodzi o kolor to ma być coyote.Co masz na myśli pisząc ultra kupiszcze?Sztywne są przez to ,że mają w składzie 40% poliestru?Co powiecie o tym ,żeby kupić SFU Polskiej firmy Camo Military Gear jak pisałem w tytule? Te mi najbardziej podchodzą 100% bawełna Rip Stop. Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted September 22, 2016 Report Share Posted September 22, 2016 Miałem CPU z helikona komplet nowy za który dałem około 300zl. I było całkiem fajne. A z kontraktów nic Ci nie polece bo w coyocie raczej nie ma. No chyba że PCU z ebaya :D Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted September 22, 2016 Report Share Posted September 22, 2016 Mam od roku SFU next Helikona w kolorze shadow grey (czy jakoś tak) w składzie 60/40 (bawełna/poliester) rip-stop*, prane normalnie z innymi ciuchami, nie zauważyłem jakiegoś większego zużycia, ani sztywności o której wspomina wiciok :). Kieszenie na udach bardzo pojemne. Guziki to fakt zauważyłem, że mi się 2 poluzowały ale jeszcze jakoś trzymają się, no i standardowo trzeba posiedzieć od czasu do czasu z zapalniczką i poprzypalać tu i ówdzie wychodzące nitki. Najlepsze na okres jesień - chłodna wiosna. W cieplejsze dni już się w nich MI za ciepło robi. Ogólnie polecam spodnie. *ogólnie mają kilka wersji NyCo (50/50 nylon/bawełna) PolyCoton (40/60 poliester/bawełna) i bodajże Twill 100% bawełny (prosz poprawić jak się mylę). offtop Nie wiem jak materiał DWS'u ale spodnie lightweight DPM mają boski materiał - lekki, przewiewny, szybkoschnący <3 :D Quote Link to post Share on other sites
Ajgor131 Posted September 22, 2016 Author Report Share Posted September 22, 2016 O te właśnie spodnie mi chodziło,a wypowie się ktoś o spodniach SFU Camo Military Gear? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 22, 2016 Report Share Posted September 22, 2016 (edited) Jeśli nie musi być SFU, to bierz Pentagony. Orają jakością wymienione tu firmy, a kosztują podobnie. https://www.google.pl/search?q=pentagon+spodnie&espv=2&biw=1278&bih=850&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiQrMW2q6PPAhXKCCwKHcijDc0Q_AUIBigB Edited September 22, 2016 by Emcet Quote Link to post Share on other sites
Ajgor131 Posted September 22, 2016 Author Report Share Posted September 22, 2016 (edited) Pentagon niestety robi głównie BDU 2.0.Ja bym jednak wolał SFU. Edited September 22, 2016 by Ajgor131 Quote Link to post Share on other sites
Ajgor131 Posted September 23, 2016 Author Report Share Posted September 23, 2016 Ma Pan spodnie Pentagon 2.0? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts