Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jeśli masz G36 od JG to myślę, że wejdzie, ale zastanów się czy jest sens. Lepiej dołożyć parę złotych i złożyć gearbox samemu. Raz, wiesz jakie elementy, jakiej firmy wkladasz, a nie "wzmocnione". Dwa, taki gearbox na pewno będzie lepszej jakości i dłużej wytrzyma.

Ja również mam Gienie od JG, ale na pewno bym nie wsadził w nią takiego gotowego GB :)

Posted

A co bym musiał wymienić? Sprężyna 130 guardera? Nowe zębatki? Słyszałem, że stockowy gb w gietach nie wytrzymał i popękał. Inni mówili też żeby osiągnąć 450 fps trzba wymieniać prawie wszystko.

Dobra, ale nie oszukujemy się, jestem niepełnoletni. A moji rodzice są przeciwni mojemu hobby, i muszę wybierać najprostsze rozwiązania. W mojej okolicy nie ma kto tego zrobić, więc chcę wysłać to do taiwana(za darmo zrobią i gwarancji nie stracę(jeszcze 11miesięcy). Gb v.3 od cymy był by dobry 430 fps na 0.20. Ja nawet średnio wiem co w takim gb sie znajduje, a gotowca wystarczy tylko wstawić i gotowe. Noi o jakąś precke bym się pokusił.

Posted (edited)

A co bym musiał wymienić? Sprężyna 130 guardera? Nowe zębatki? Słyszałem, że stockowy gb w gietach nie wytrzymał i popękał. Inni mówili też żeby osiągnąć 450 fps trzba wymieniać prawie wszystko.

Dobra, ale nie oszukujemy się, jestem niepełnoletni. A moji rodzice są przeciwni mojemu hobby, i muszę wybierać najprostsze rozwiązania. W mojej okolicy nie ma kto tego zrobić, więc chcę wysłać to do taiwana(za darmo zrobią i gwarancji nie stracę(jeszcze 11miesięcy). Gb v.3 od cymy był by dobry 430 fps na 0.20. Ja nawet średnio wiem co w takim gb sie znajduje, a gotowca wystarczy tylko wstawić i gotowe. Noi o jakąś precke bym się pokusił.

Włóż gumkę hu czarna systemy, albo zielona g&g, preclufe Guardera lub Systemy (cena połowę niższa niż np promyka, a efekt dość zbliżony), na to daj sprężynę M120 albo SP110, bateria Lipo 7,4V wraz z ładowarką i będziesz zadowolony. Jeśli sam tego nie potrafisz zrobić daj koledze, który już rozbierał GBv3 (i złożył :D) albo poszukaj serwisanta w okolicy. W odpowiednim dziale na forum może kogoś znajdziesz.

Gearbox w G36 od JG jest wytrzymały, powinien spokojnie to uciągnąć.

Na tym zestawie używaj kulek 0,23 lub 0,25, będą latały celnie i wystarczająco daleko.

Z efektów będziesz zadowolony, tylko musisz pamiętać, że fps to nie wszystko :)

I jeszcze jedno- im mocniejsza sprężyna na stockowym GB tym szybciej zużyje zawarte w nim stockowe części, także proponuje bez szaleństw, bo koszty mogą szybko wzrosnąć.

Edited by kfiatek
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...