Johnnybravo Posted November 12, 2016 Report Share Posted November 12, 2016 (edited) Witam! Posiadam MK12 SPR od A&K. Minęła gwarancja i czas na mały tuning. Potrzebny mi: 1.Bore-up - Słyszałem, że najlepszy jest od Guardera 2.Lepszą sprężynę od stockowej A&K M130 - czyli może M140 Guardera? 3.Kolega doradził także MBlocka, który nie zniszczy mi stockowej obudowy gearboxa. 4.Może silnik wymaga zmiany? 5.Czy efekt jest opłacalny? Czy wystarczy na długo? Ile fpsów osiągne przy szczelnym układzie? Czy jest coś o czym zapomniałem, a powinienem zakupić przy tuningu stockowej repliki? Kabelki niskooporowe i MOSFET już załatwione. Potrzebuje lekko mocniejszego szturmiaka, który też będzie działać bez problemów podczas strzelania seryjnie na auto, ale i też będzie trwały i niezawodny na dłuższą metę. Proszę o pomoc, pozdro! :icon_mrgreen: Edited November 12, 2016 by Johnnybravo Quote Link to post Share on other sites
Johnnybravo Posted November 13, 2016 Author Report Share Posted November 13, 2016 (edited) 6. Tłok SHS ponoć niezwadony na gunfire polecany jak i tu. Drugi, który mi polecano to JBU. Co myślicie? Edited November 13, 2016 by Johnnybravo Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted November 13, 2016 Report Share Posted November 13, 2016 (edited) Kolega może i doradził Mblocka, ja natomiast odpuściłbym jego zakup - poleciłbym za to lepszy szkielet (Najlepiej CNC) i sorbopad. Do lekko mocniejszego szturmiaka SP140 Guardera to chyba lekka przesada. Zostałbym przy 130. Silnik może wymagać wymiany ale nie musi. Wyjdzie w praniu. Zapomniałeś o lufie, gumce. Edited November 13, 2016 by senkuPH Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted November 14, 2016 Report Share Posted November 14, 2016 Zmień koncepcje tuningu - lufa, gumka, komora (nie wiem jak z jakością w stocku) + dysza uszczelniona. Efekt będzie dużo lepszy. Jeśli jednak uważasz że nie, to tak jak kolega wyżej pisze, lepiej szkielet CNC. Quote Link to post Share on other sites
Johnnybravo Posted November 14, 2016 Author Report Share Posted November 14, 2016 Posiadam lufę Promyka i gumkę Guardera. Komora jest stockowa. Tylko, że szkielet CNC kosztuje 500zł a ten bloczek 70zł. Różnica jest diametralna. Naprawdę nie da się ulepszyć o trochę fps bez tak drogich zmian? To może komora, bore up, tłok i M130 Guardera? Słyszałem, że M130 Guardera jest ciut mocniejsze od M130 stocka. Może to byłoby jakieś wyjście. Potrzebuję lekki tuning w granicach 400-500zł, żeby to jakoś grało ze sobą. Quote Link to post Share on other sites
Johnnybravo Posted November 14, 2016 Author Report Share Posted November 14, 2016 (edited) Ja Ci powiem, że używam tego patentu w dwóch replikach (własnie P&J oraz A&K) i nie zauważyłem żadnego rodzaju śladów, które by wskazywały na tworzące się pęknięcia ani na gearboxie ani tym bardziej na dolnym czy górnym korpusie. Mblock nie wpływa w żadnym stopniu na podawanie kulek czy też możliwość blokady magazynka w gnieździe. Oprócz konieczności podłożenia pod niego sztywnej podkładki nic więcej robić nie musiałem i teraz pięknie utrzymuje w całości chiński szkielet przy M140 (chociaż wiem, że to nie jest jeszcze szczególnie duże obciążenie). Więc skoro ten Pan mówi, że mu działa na A&K na M140 to dlaczego ma mi nie działać? Panowie to jak to jest w końcu? Może szyny wzmacniające gearboxa się nadadzą. Ponoć wytrzymują nawet na złamanych gearboxach. Ktoś coś? Edited November 14, 2016 by Johnnybravo Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted November 14, 2016 Report Share Posted November 14, 2016 Skoro masz promyka, to rzeczywiście nie musisz zmieniać. Na m120 idzie docisnąć 450fps. Moim zdaniem Bore-up to strata pieniędzy. Quote Link to post Share on other sites
Johnnybravo Posted November 14, 2016 Author Report Share Posted November 14, 2016 W stocku jest M130 w moim karabinie. Dlaczego bore-up to strata czasu? Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted November 15, 2016 Report Share Posted November 15, 2016 Masz wersję Mod 0 czy 1? Quote Link to post Share on other sites
Johnnybravo Posted November 15, 2016 Author Report Share Posted November 15, 2016 A&K MK12 SPR mod. 2 Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted November 16, 2016 Report Share Posted November 16, 2016 Bo to całe powiększenie cylindra to marginalne wielkości. + ewentualny problem ze zgraniem dyszy. m130 chińskie mogło się zużyć. Moim zdaniem dobrze dać po prostu dobrej jakości części i dobrze uszczelniona replika na m130 da Ci spokojnie 450 fps+ Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted November 16, 2016 Report Share Posted November 16, 2016 Niech Ci ktoś sorbopad przykei do płaskiej głowicy cylindra i możesz spokoknie m140 pakować Quote Link to post Share on other sites
Johnnybravo Posted November 19, 2016 Author Report Share Posted November 19, 2016 Co to jest sorbopad i gdzie mogę to dostać? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts