Jump to content

Recommended Posts

Posted

Więc tak. Próba zrobienia własnego gwintu na szkielecie v3 zakończyła się porażką, więc stwierdziłem, że się za to nie zabieram i chcę kupić nowy szkielet z tym, że będę bardziej na niego uważać. A więc tak, aktualnie panuje deficyt szkieletów v3, co mnie strasznie boli, bo jak są, to po miliun piniendzy. (Zamierzone). Ogólnie replika, to Sucz od E&L i pytanie czy ten szkielet od LCT będzie pasować. Z bólem serca bym go kupił, aczkolwiek aż tak mi na nim nie zależy, bo to ma być replika do CQB. A dokładniej dwie repliki. Drugi szkielet jaki znalazłem, to ten od JG. O Bogowie! Na Jarmixie jeszcze dostępny. Tylko czy on będzie pasować i do korpusu Suczy od Boyi, no i do tego od E&L. Domyślam się, że jakościowo, to jest jak szkielet od Boyca. Więc proszę o rychłą pomoc, bo muszę to poskładać przed tą niedzielą. A przynajmniej dobrze by było. :D

Pozdrawiam.

Posted

Jakbym mial kupowac gearbox ... i sie nawet nad tym zastanawiam to bralbym ten:

http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_128_159_508&products_id=14986&name=Arma_Tech_-_Szkielet_gearboxa_MSW_-_Ver.3_-_8_mm_-_Tyl_-_APGC002

Jedyny minus ze nie ma lozysk w komplecie - ale od razu masz mikrostyk, system szybkiej wymiany sprezyny i mozesz wlozyc lozyska kulkowe 8mm (ktore sa duzo solidniejsze niz kulki 6 czy 7 mm).

Czy bedzie pasowac idealnie - to juz musisz sam sprawdzic.

dotyczy to kazdego gearboxa ...

JG bym tak nie potepial jak checsz tanio - jak beda nadlewki to popracujesz pilnikiem i bedzie dobrze ;p

Posted

Prowadnicę mam, z tym, że tutaj pewnie jest z czterema skrzydełkami. Mimo to, z tym mikrostykiem bym się obawiał trochę. No i sama marka taka nie zaciekawa.

Na chwilę obecną zakupiłem używkę King Armsa od Nitro, więc na razie jedna replika uratowana. Teraz muszę pomyśleć nad jakimś, by wrzucić w Boyi. Może ten od JG, bo pomimo tych niedoróbek i tak ma być słaba sprężyna.

Posted

Pod CQB plastikowa prowadnica jest problemem ? O.o

Mikrostyk - ja w kazdej replice mam mosfet wiec mikrostyk jest lepszy niz blaszki - zreszta w fn2000 sam robilem mikrostyk i dziala fajnie.

Narazie sie zastanawiam - mam dwa augi wiec system wymiany sprezyny mi srednio potrzebny - ja po prostu zmieniam dolne body z gearboxem :)

Gdyby nie to napewno bym zainwestowal w gearbox z wymiana.