Road Posted February 2, 2017 Report Share Posted February 2, 2017 Witam, pytanie mam czy do usp mozna tak samo ładowac kulki szklane jak te zwykle z tworzywa? Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted February 2, 2017 Report Share Posted February 2, 2017 Szklana amunicja nie jest przystosowana do replik airsoftowych. Quote Link to post Share on other sites
Krzywica Posted February 2, 2017 Report Share Posted February 2, 2017 Tak? O czym Ty w sumie mówisz? Owszem, możesz. Z tym, że jak masz gazowego USP to szklane 0,27-0,28 (tyle ważą szklane 6mm kulki) będą przyciężkie raczej. Lataja dobrze (MB, biovali nie miałem) całkiem. Quote Link to post Share on other sites
Road Posted February 8, 2017 Author Report Share Posted February 8, 2017 Mam usp p8 na co2, obecnie wale z kulek 0.28g i jestem ciekaw czy jakbym zakupił kulki szklane to czy się nadadzą czy raczej uszkodzą pistolet. Quote Link to post Share on other sites
Krzywica Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 Nie uszkodzą. Jak na CO2 to pewno mocniejszy niż te na GG więc pewnie się nadadzą. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 Pytanko tylko czy chcesz tym strzelac do ludzi czy do tarczy. Bo do celów ludzkich są podobno niezbyt fajne (dla tego kogo trafisz). Quote Link to post Share on other sites
Krzywica Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 Była już o tym mowa wiele razy. Krzywdy nie robią ale gdzieniegdzie są zabronione cholera wie czemu (tj w niektórych środowiskach). Opinie dzielą się na opinie tych którzy testowali i sprawdzali to o czym piszą oraz "te drugie". Nie drążymy ponownie. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 A co jest twardsze skóra/mięśnie/tłuszcz/kulka z tworzywa/kulka z szkła? Quote Link to post Share on other sites
ZibiSol Posted April 28 Report Share Posted April 28 Minęło już od poruszenia tematu szklanych kulek ponad 6 lat! Jak wygląda na dziś temat stosowania szklanych kulek w replikach ASG!? Oczywiście mam tu na myśli strzelanie rekreacyjne (tarcza/ cele metalowe/itp w rodzaju AA IPSC.) Jaki jest stan wiedzy na dzień dzisiejszy w kontekście wpływu na samą replikę, jej części i mechanikę strzału (precyzja i celność) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts