maskate Posted September 27, 2005 Report Share Posted September 27, 2005 Chciałbym zakupic sprezyne do mojego M16A4 ale nie wiem jaką i czy bedzie pasowac :?: jeśli jest to mozliwe to presze o pomoc :wink: Link to post Share on other sites
barbie Posted September 27, 2005 Report Share Posted September 27, 2005 Ja bym prosil o wiecej szczegółów! Firma dokladny opis itp.... Chcemy Ci pomoc ale ty pomoz nam i daj nam wiecej informacji! Link to post Share on other sites
maskate Posted September 27, 2005 Author Report Share Posted September 27, 2005 eee...firmy nie znam poniewaz zamawiałem z AirSoftGuns.pl a natomiast sprezyna to myślałem ze z Cepri tu jest link: http://asg.com.pl/product_info.php?cPath=2...products_id=113 Link to post Share on other sites
Miedza Posted September 27, 2005 Report Share Posted September 27, 2005 Odpowiem Tobie tak. Tej sprężyny nie włożysz do stockowego AEG-a Tokyo Marui który wykonany jest ze sto razy wytrzymalszych materiałów od każdej dostępnej zabawki z w/w sklepu. Karabin z AirSoftGuns nie przeżyje ani jednej strzelanki z taką sprężyną. Poza tym jak widzisz jest to sprężyna do AEG więc nie wiem czy da radę ją tam wpasować. Zapomnij o niej tak szybko jak ją zobaczyłeś, i o 130 PDI też nie myśl. Link to post Share on other sites
Andrzej25 Posted September 27, 2005 Report Share Posted September 27, 2005 Na Airsoftguns.pl można dostać "repliki" tylko dwóch firm: "WELL" oraz "Duble Eagle"(nie jestem pewien ale chyba jest jeszcze "Umarex"). Miedza dobrze mówi. Nawet jakby ta sprężyna podeszła do modeli sprężynowych to po pierwszym strzale twój karabinek wypluł by bebechy...:). mój kumpel jest w posiadaniu tego sprzętu i wkładał do niego sprężyne z M16A1 HFC. Strzela bardzo przyzwoicie i jak narazie nie ma z nim kłopotów. A mają je chyba na specshopie musisz popytać. Link to post Share on other sites
barbie Posted September 28, 2005 Report Share Posted September 28, 2005 WItam! O człeniu ta sprezyna wystrzeli nie tylko kulke ale i caly gearbox! Daj sobie siana! Link to post Share on other sites
Medi Posted September 28, 2005 Report Share Posted September 28, 2005 Ja tam o wsadzaniu sprężyn od EAGów do springów czytałem na forum zupełnie co innego, ale nie znam sie, to sie nie będe wypowiadał... Polecam po"szuka(j)"nie... Link to post Share on other sites
Andrzej25 Posted September 28, 2005 Report Share Posted September 28, 2005 Barbie nie chę się zarzucać ale mógłbyś mi powiedzieć od kiedy gearboxy montuje się w replikach sprężynowych?:) No chyba że wymyślili jakiś nowy rodzaj springów;] Link to post Share on other sites
Miedza Posted September 28, 2005 Report Share Posted September 28, 2005 Wracając do tematu to można trochę fps-ów wyciągnąć na zmianie lufy, ewentualnemu uszczelnieniu cylindra (o ile w tym się da), a pod sprężynę daj podkładki aby ją trochę ścisnąć. Po co od razu wywalać na sprężynę połowę wartości karabinu jak można taniej zrobić wiele. Jak jestem w błędzie to niech mnie ktoś z niego wyprowadzi. Link to post Share on other sites
barbie Posted September 28, 2005 Report Share Posted September 28, 2005 Barbie nie chę się zarzucać ale mógłbyś mi powiedzieć od kiedy gearboxy montuje się w replikach sprężynowych?:) No chyba że wymyślili jakiś nowy rodzaj springów;] WItam! Sorry nie doczytalem, a raczej przeczytalem bez zrozumienia no i wyszlo co wyszlo... moj bląd. No i dobrze ze sie nie rzucasz bo pozniej Cie nikt nie poskleja..... :twisted: :lol: :lol: sorrka zart. W sumie to mozna wstawic sprezynke z taniego ak (tego z weibo czy cos takiego). Nadal sie nie dowiedzialem jak jak skasowac swoj wlasny post/temat*) *nie potrzebne skreslic Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Medi Posted September 28, 2005 Report Share Posted September 28, 2005 Coby post skasować musisz taki krzyżyk przy nim wcisnąć, żeby skasować temat, musisz ładnie poprosić moda danego forum/admina. Link to post Share on other sites
maskate Posted September 29, 2005 Author Report Share Posted September 29, 2005 można trochę fps-ów wyciągnąć na zmianie lufy, ewentualnemu uszczelnieniu cylindra (o ile w tym się da), a pod sprężynę daj podkładki aby ją trochę ścisnąć. a jak te podkładki podłożyć?? i jakie to maja być podkładki?? Link to post Share on other sites
Blakkheim m/ Posted September 29, 2005 Report Share Posted September 29, 2005 Andrzej 25 słuchaj ma może ten twój kolega co dokonał tego tunnu w tym m16 gg?? byłbym ciekawy jego relacjiami i z chcecia bym z nim pogadał na ten temat bo mam do wziecia niedrogo ten karabin:) Link to post Share on other sites
tomyy Posted September 29, 2005 Report Share Posted September 29, 2005 można trochę fps-ów wyciągnąć na zmianie lufy, ewentualnemu uszczelnieniu cylindra (o ile w tym się da), a pod sprężynę daj podkładki aby ją trochę ścisnąć. a jak te podkładki podłożyć?? i jakie to maja być podkładki?? ja w moim M4 podlozylem monety o wartosci 5 groszy -----> 5 x 1grosz :) Link to post Share on other sites
MartEEnez Posted September 29, 2005 Report Share Posted September 29, 2005 Co do podkładek: prócz popularnej metody groszowej podkładki mozna wykonać ze wszystkiego: gumy. kartonu, metalu itp. Sugerowałbym tylko wkladac je stopniowo, tak by zbadac wytrzymałosc guna...przy probie włozenia ich zbyt duzo naraz albo połamiesz body, albo nie bedziesz mogł naciagnac sprezyny, a nawet jak ja naciagniesz to połami ci sie mechanizm spustowy (dosc słabo wykonany w emkach Wella) :) Link to post Share on other sites
maskate Posted September 30, 2005 Author Report Share Posted September 30, 2005 :lol: muhahaha daj jeszcze rysunek =P Link to post Share on other sites
maciekhirsz Posted November 4, 2005 Report Share Posted November 4, 2005 witam, wczoraj dostałem moją tanią replke m16-tki wella rzeczywiście ma mase wad, z początku niechciałem jej wybebeszać ale trudno....jak ją rozłożyłem to recemi się załamały..lufa była pogięta jak mój kręgosłup... pozatym ani krzty smaru, co do hopupu to jedyne co go łączy z tym karabinem to napis na pudełku. Lekka masakra ale wszystko jest do naprawienia, jeżel chodzi o podkładki to radze je podkładać tylko od strony oparcia sprężyny, bo jeżeli powpychamy np. grosiki pomiędzy sprężyne a tłok to masa tłoka wzrośnie a to niewróży nic dobrego tanim replikom, tymbardziej że są już nadwyrężone przez samo sciśnięcie sprężyny.Co do hop upa to jeszcze nad tym główkuje...no właśnie ma ktoś jakś pomysł żeby go w mądry sposób dorobić? _________________________________ kocham zapach śweżej wojny o poranku! Link to post Share on other sites
wroobel16 Posted May 27, 2006 Report Share Posted May 27, 2006 gdzie mozna dostac metalowe czesci do M16A4 i ile bedie to kosztowac??? Link to post Share on other sites
milosz_janicki Posted July 28, 2006 Report Share Posted July 28, 2006 Witam! Niewiesz czasem jak się je składa, bo go rozłożyłem i niemoge go teraz złożyć... jestem **** :smutny: jak wiesz to napisz prosze Link to post Share on other sites
Taliban Posted January 28, 2007 Report Share Posted January 28, 2007 Jak ci się uda włożyc tą spręzynę do tego m16 to ono poleci a sprężyna zostanie ... Ten gówniany plastik nie wytrzyma nawet 1 strzału. Ja mialem to m16 dalem zaledwie PODKŁADKE 4 mm rozumiesz 4mm i zj***ł się tłok ... Więc nie rób sobie nadziei ... Chociaż Gwiazda nadziei niknie zawsze ostatnia. :-P Ale w tym przypadku już dawno zanikła :D I jak masz pakowac kase w to gówno to lepiej kup sobie coś lepszego a nie wydawaj kasy na jakieś części do niego tu masz M16 A1 z cyber guna http://www.military.pl/?prod=33&cat=30 za 199 zł. Link to post Share on other sites
Lukas.72 Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 Nie wkładaj tej sprężyny bo kogoś tłokiem i lufą zabijesz.;) Części metalowych od tego gówna nie ma nawet gdyby ktoś produkował to by były droższe od tego czegoś co nazywają repliką pozdrawiam Desert Link to post Share on other sites
Recommended Posts