DrDestruktor Posted September 29, 2005 Report Share Posted September 29, 2005 Witam Szanowni użytkownicy forum , od dłuższego czasu poszukuje przeslony i klapki do celownika optycznego . o takiego: http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...0b674f7081db927 i takiego http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...e%20Accessories Moje pytanie jest proste czy i gdzie można kupić takie części ... pytałem w myśliwskim ale nie maja takich sprzętów a z WGC jakoś mi sie nie chce zamawiac takich pierdół ... Z góry dziękuje za odpowiedz Link to post Share on other sites
kazik_ Posted September 29, 2005 Report Share Posted September 29, 2005 http://www.artemix.com.pl/x_C_I__P_3210456...56;3210003.html Link to post Share on other sites
DrDestruktor Posted September 29, 2005 Author Report Share Posted September 29, 2005 Dzięki serdeczne :D Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted September 30, 2005 Report Share Posted September 30, 2005 tylko cekaus. wygooglaj sobie bo mi wywialo z glowy adres. sam wlasnie butler creeka zaslepki kupic musze, wazn etylko, zeby dobrac dobrze srednice bo kurde pomiedzy roznymi modelami lunet niby o takiej samej srednicy okulara/obiektywu bywaja roznice rzedu pol mm. a sunshader to sie glownie w deszczu przydaje. Link to post Share on other sites
DariuszM Posted September 30, 2005 Report Share Posted September 30, 2005 kupowałem w artemixsie bez żadnego problemu, lunetę wymierzyłem linijką i trafiłem idealnie :) (nawet musiałem wziąć rozmiar mniejsze bo akurat nie było tych niby idealnych). Cekaus też sprawdzałem, ale tam coś kręcili..połowa towaru była do ściągnięcia na zamówienie z zagranicy, artemix okazał się dużo lepszy jak kupowałem... Link to post Share on other sites
GZ Posted September 30, 2005 Report Share Posted September 30, 2005 woźny, skleroza czy co :wink: http://www.cekaus.com.pl/index.php?idmenu=262 a sunshader to sie glownie w deszczu przydaje. nie powiedział bym przedaje sie w słońcu (ciekawe nie), a to dlatego że mniej sie świtło od lupki odbija i takiego "snipera" cięzej zobaczyć a właśnie swiecące szczególy zdradzają najbardziej Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted September 30, 2005 Report Share Posted September 30, 2005 aaaffak bo ja to rozpatruje ciagle w sytuacji kiedy jako strzelec nie musze sie przed nikim chowac ;) a tak w praktyce to jak to wnioski po Morsku ostatnim rzekly - do ochrony przed deszczem jak znalazl. Link to post Share on other sites
misha Posted October 21, 2005 Report Share Posted October 21, 2005 A uzywa ktos nakladki dystansowej?? Dla tych ktozy niewiedza co to jest to jest to taka gumka jak jest przy PSO1. [ Dodano: 21.10.2005, 12:31 ] No dobra, jak nikt nakladki dystansowej niestosuje to moze ja napisze jak to sie sprawdza. Jesli chodzi o strzelanie w polu to moga troszke przeszkadzac okulary ochronne/gogle ale jesli chodzi o strzelanie dla jaj czyli nie na strzelance to jest wysmienita, a pozatym robi niezly klimacik 8) Jak niemasz SVD lub kalacha-snajpe to niemontuj sobie tego :wink: Link to post Share on other sites
GZ Posted October 23, 2005 Report Share Posted October 23, 2005 Jak niemasz SVD lub kalacha-snajpe to niemontuj sobie tego :wink: bo myślisz że tylko ruskie używały "swińskiego ucha" ps. jak sie sprawuje snajperskie m15 :!: Link to post Share on other sites
misha Posted October 23, 2005 Report Share Posted October 23, 2005 Chodzilo mi o to ze na takim SVD z zdziebka lepiej wyglada taki gumowy wynalazek. P.S:A snajperskie m15 narazie sie w miare sprawuje bo niemam preclufy. Link to post Share on other sites
barbie Posted October 31, 2005 Report Share Posted October 31, 2005 Panowie jestesmy w Polsce, piszmy SWD. Ustawa o ochronie jezyka polskiego sią kłania... Link to post Share on other sites
Snajper000 Posted October 31, 2005 Report Share Posted October 31, 2005 No i mam szukałem i szukałem na forum jak wyglądają te nakładki dystansowe na czymś innym niż SWD super robota misha. Link to post Share on other sites
GZ Posted October 31, 2005 Report Share Posted October 31, 2005 No i mam szukałem i szukałem na forum jak wyglądają te nakładki dystansowe na czymś innym niż SWD super robota misha. nie chce być wredny ale to tylko nałożenie gumy na okular jeśli pasuje to 30 sek. roboty Link to post Share on other sites
Jazu Posted October 31, 2005 Report Share Posted October 31, 2005 trochę odchodząc od tematu - właściwie to po co w m15 czy innym sprzęcie wam to przełużenie wizjera? - zaczałem się właśnie bawić PSO-1 i nawet przy masce ma to sens bo celownik ma bardzo wąski kąt widzenia a "świńskie ucho" wymusza jednak odpowiednie patrzenie, ale na strzelankach będę chyba jednak używał całości "bez gumy" 8) :lol: tak więc pytanie - po co? - dla szpanu? Link to post Share on other sites
misha Posted November 1, 2005 Report Share Posted November 1, 2005 Uzywam tego jak sie bawe w FT, na strzelankach rzadko bo przeszkadza troszke, a pozatym uzywalem tego napoczatku mojej zabawy z lunetka bo mialem z lekka przobmemy z przylozeniem sie do lunety, teraz juz problem minol i mam dla szpanu :P Panowie jestesmy w Polsce, piszmy SWD. Ustawa o ochronie jezyka polskiego sią kłania... A o makaronizmach slyszales?? :wink: Link to post Share on other sites
Snajper000 Posted November 11, 2005 Report Share Posted November 11, 2005 Witam Moja uwagę przykuło coś co zobaczyłem na tym zdjęciu to się znajduje na końcu lunety i zapewne służy aby nie zostać oślepionym przez światło, przemyślana koncepcja. 8) Link to post Share on other sites
Inferno Posted November 11, 2005 Report Share Posted November 11, 2005 Normalna osłona przeciwsłoneczna. Chroni przed refleksami światła, które utrudniają celowanie i mogą zdradzić snajpera. Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted November 12, 2005 Report Share Posted November 12, 2005 Kurde snajper dobry jestes, odkryles cos o czym rozmawialismy wlasnie w tym watku na poprzedniej stronie. Sunshader znaczy. Link to post Share on other sites
Piotersky Posted December 17, 2005 Report Share Posted December 17, 2005 Moja uwagę przykuło co zobaczyłem na tym zdjęciu... 8) Kuśka, toć takie cuś zrobiłem :twisted: Swoją drogą wygląda na to, że strzelec dosztukował również coś na okular lunetki. Ciekawie się to prezentuje w komplecie... Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
Recommended Posts