mariuszBH Posted April 14, 2017 Report Share Posted April 14, 2017 (edited) Witam. Mam zamiar kupić baterię, i nie wiem czy lepiej kupić coś słabszego, czy właśnie tą 11.1V. Miałem poprzednią replikę od G&P, była też w stocku tyle że śmigałem z batką 7.4V i nie satysfakcjonowało mnie działanie tej repliki na takim napięciu. Tym bardziej że repka liczyła 420FPS. Więc moje pytanie brzmi czy napięcie 11.1V do repliki od E&L generacji 2.0 będzie dobrym wyborem jeśli nie zamierzam początkowo jej tuningować, może w przyszłości bym coś pomyślał o tuningu... czy to raczej słaby pomysł i coś może nie wytrzymać tego napięcia? Z góry dzięki za odpowiedzi :icon_razz: Edited April 14, 2017 by mariuszBH Quote Link to post Share on other sites
DuNaL Posted April 14, 2017 Report Share Posted April 14, 2017 E&L spokojnie wytrzyma napięcie 11.1v Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted April 14, 2017 Report Share Posted April 14, 2017 Tłok bym dla spokoju wymienił na taki z pełną metalową listwą i zamontował mosfet. Reszta powinna trzymać. Wysłane z Isengardu przy użyciu palantira. Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted April 14, 2017 Report Share Posted April 14, 2017 Wszystkie moje repliki śmigają na 11v, nawet na stocku. Nie mam innych baterii niż 11v :D Gen 2 - tłok zmieniony i mosfet, Gen 1 - stock GB i brak mosfeta, E&L/FC - stockowy tłok z mosfetem Wszystkie chodzą na 11v bez problemu. Dla świętego spokoju możesz zrobić tak jak opisane wyżej - wstawić fajniejszy tłok i mosfet. Quote Link to post Share on other sites
mariuszBH Posted April 15, 2017 Author Report Share Posted April 15, 2017 Spoko dzięki za info :P Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted April 15, 2017 Report Share Posted April 15, 2017 (edited) Mosfet i wtedy pakuj LiPo 3S, tak dla bezpieczeństwa. Plus zyskasz ładnego boosta w reakcji na spust i będziesz spać spokojnie z widzą że ci niczego nie zjara. Bebechy E&La na bank wytrzymają pakiet 3S. Edited April 15, 2017 by reaper666 Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted April 15, 2017 Report Share Posted April 15, 2017 Bez mosfetu też polata. Wystarczy jedynie raz na jakiś czas styki wyczyścić, jest spokój. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts