MagicznaKaroo Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 Cześć Znalazłam taką oto replike widoczną na zdjęciach, jest cała plastikowa włącznie ze szkieletem GB, zastanawiam się czy opłaca się inwestować w jakąkolwiek naprawę ( bo nie działa)? Czy opłaca się oddawac ją do naprawy albo własnoręcznie kupić i wymienić jej wnętrzności? Z góry dziękuje za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 Opłaca się ją sprzedać. Z 30zł dostaniesz. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 Do ceny kompletnego metalowego GB trochę dorzucisz i będzie cię stać na nową replikę. Tutaj nie wiadomo, czy uda się wstawić bez dużych przeróbek. P.s. Tak ciężko użyć czcionki w normalnym rozmiarze? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 Może być wesoło jakby kupił GB. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 W takim razie potwierdzam, może sprzedasz to za 30zł. Wystaw na allegro od złotówki a rynek zweryfikuje faktyczną wartość. Quote Link to post Share on other sites
MagicznaKaroo Posted April 18, 2017 Author Report Share Posted April 18, 2017 Ja jednakże z tego co widzę to Gearbox jest tutaj całkiem wymiarowy, tak dla ścisłości. Czy to coś zmienia w Waszej opinii? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 (edited) Masz ci los;-), ta wajcha i zdjęcie z jednej strony mnie zmyliły. Chyba masz starusieńką CM.025SD6, któryś chinol faktycznie miał te GB i nawet był kompatybilny, tyle, że te rozkminy skończyły się w 2006-7 r. . Szczerze mówiąc myślałem, że już żadna się nie uchowała. Jeśli ktoś wrzucał tam metalowego GB to musiało to być wieki temu. Bo od czasów CM027 - która miała już metalowego GB. Może jakiś serwisant z brodą będzie ją jeszcze pamiętał. Wrzuć wnętrze body/komory to będzie można coś powiedzieć. Z tym, że nadal wahałbym się czy reaktywować dziadka. Edited April 18, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
MagicznaKaroo Posted April 19, 2017 Author Report Share Posted April 19, 2017 (edited) Z tego co udało mi się zauważyć to: 1. Sprężyna zaklinowała się między zębatką a sprężyną ( Kolor czerwony) 2. Element mechanizmu spustowego jest złamany ( Kolor niebieski) 3. <nevermind xD> Zdjęcia body wrzucę potem, aczkolwiek chyba lepszą opcją byłaby próba uzdrowienia tego gearboxa, aniżeli kupna całego nowego. Dobrze myślę? Edited April 19, 2017 by MagicznaKaroo Quote Link to post Share on other sites
DuNaL Posted April 19, 2017 Report Share Posted April 19, 2017 Moim zdaniem lepiej byłoby kupić jakiś stalowy gb, a nie naprawiać ten Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted April 19, 2017 Report Share Posted April 19, 2017 Moim zdaniem lepiej byłoby kupić jakiś stalowy gb, a nie naprawiać ten Brawo ty! Może znajdź do tego jeszcze tytanowe zębatki i kryptonitowy akumulator :). Quote Link to post Share on other sites
DuNaL Posted April 19, 2017 Report Share Posted April 19, 2017 Brawo ty! Może znajdź do tego jeszcze tytanowe zębatki i kryptonitowy akumulator :). Brawo ja! Może kolegę nie stać na inną replikę, a chce się normalnie strzelać dlatego zalecam wymianę gb na inny stalowy :) Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
slawek96 Posted April 19, 2017 Report Share Posted April 19, 2017 Brawo ja! Może kolegę nie stać na inną replikę, a chce się normalnie strzelać dlatego zalecam wymianę gb na inny stalowy :) Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Pierwsze słyszę o stalowych gearboxach, jeśli już to znalowy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts