QniQ Posted April 20, 2017 Report Share Posted April 20, 2017 Witam. Potrzebuję Waszej pomocy. Od dłuższego czasu szukam sobie repliki hełmu, jednakże nic sensownego na mój mały czerep nie mogę znaleźć (54cm), a znając moje możliwości kaskaderskie nie wybiorę się na CQB bez niego. Może Wy będziecie w stanie cokolwiek mi podpowiedzieć? Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted April 21, 2017 Report Share Posted April 21, 2017 Przy tak małym obwodzie głowy wygoniłbym Cię do sklepu stacjonarnego abyś coś przymierzyła. Masz jakiś konkretny typ kasku/hełmu który cię interesuje ? Miałaś już kiedyś takie cudo dłużej na głowie ? Troszkę ważą. Jeśli planujesz do tego np kamerkę z przodu to może być konieczna przeciwwaga z tyłu kasku. Na pewno powinien mieć regulację obwodu. Rozmiar myślę ze powinien być S/M aby nie wyglądał na tobie jak bańka z lotów w kosmos w latach 90 ;) Quote Link to post Share on other sites
RadPod Posted April 21, 2017 Report Share Posted April 21, 2017 http://armyworld.pl/product-pol-7703-Helm-Wojskowy-Kevlar-Holenderski-Oryginal-Nowy.html Teoretycznie powinnaś dać radę go dopasować.Zawsze możesz odesłać. Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted April 22, 2017 Report Share Posted April 22, 2017 (edited) No przecież od tego to jej głowa odpadnie przy karku. Ja bym jednak zaproponował o ten :icon_razz: (Pod warunkiem ze to odpowiedni rozmiar, bo niestety nie podali, trza się dopytać) https://gunfire.pl/p...ast-rozowa.html Edited April 22, 2017 by _Czarny_ Quote Link to post Share on other sites
RadPod Posted April 22, 2017 Report Share Posted April 22, 2017 Tak niech kupi ważący 600 gram plastik zamiast czegoś porządnego. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 22, 2017 Report Share Posted April 22, 2017 Tak, niech kupi na swoją chudą szyjkę przyzwyczajoną do noszenia biżuterii 1,5 kg hełm BOJOWY z kiepskim fasunkiem i zawieszeniem rodem z lat 90'... faktycznie, to znacznie lepsze rozwiązanie :teeth: Polecam jednak ORYGINALNY kask Pro-tec - lekki, chroniący przed urazami, po delikatnym tuningu jak najbardziej koszerny. Quote Link to post Share on other sites
QniQ Posted April 24, 2017 Author Report Share Posted April 24, 2017 Dziękuję Wam wszystkim za podpowiedzi. W połowie maja będę w Krakowie to postaram się znaleźć chwilę czasu i wstąpić do kilku sklepów i poprzymierzać. Te kaski pro-tec wizualnie mi się podobają, przy odrobinie pracy będą wyglądać fantastycznie:) a przecież nie zamierzam wywarzać drzwi głową, więc metalowy garnek mi nie potrzebny. A co powiecie o tym? https://gunfire.pl/product-pol-1152206595-Replika-helmu-Ballistic-czarna-M-L.html#tabs_58676 Niby od 53cm, wcześniej nie zwracałam na niego uwagi bo był niedostępny. Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted April 24, 2017 Report Share Posted April 24, 2017 W miarę nowoczesny garnek. System poduch których używa jest rodem z MITCH'a, miałem kiedyś kopię, musiałem główną poduchą odchudzić aby nie odstawał mi za bardzo do góry. Jedyna wada to przy naszym sporcie brak wentylacji ;) Quote Link to post Share on other sites
QniQ Posted April 25, 2017 Author Report Share Posted April 25, 2017 Celna uwaga, będę szukać czegoś z otworkami. Ważne, że "mógłby być", zamówię, zmierzę, jak będzie za duży to będę dalej szukać S/M choć łatwo nie będzie. Jeszcze raz dziękuję za pomoc:) Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted April 25, 2017 Report Share Posted April 25, 2017 Niema sprawy :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts