Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

Potrzebuję Waszej pomocy. Od dłuższego czasu szukam sobie repliki hełmu, jednakże nic sensownego na mój mały czerep nie mogę znaleźć (54cm), a znając moje możliwości kaskaderskie nie wybiorę się na CQB bez niego. Może Wy będziecie w stanie cokolwiek mi podpowiedzieć?

Posted

Przy tak małym obwodzie głowy wygoniłbym Cię do sklepu stacjonarnego abyś coś przymierzyła.

Masz jakiś konkretny typ kasku/hełmu który cię interesuje ?

Miałaś już kiedyś takie cudo dłużej na głowie ? Troszkę ważą. Jeśli planujesz do tego np kamerkę z przodu to może być konieczna przeciwwaga z tyłu kasku.

Na pewno powinien mieć regulację obwodu. Rozmiar myślę ze powinien być S/M aby nie wyglądał na tobie jak bańka z lotów w kosmos w latach 90 ;)

Posted

Tak, niech kupi na swoją chudą szyjkę przyzwyczajoną do noszenia biżuterii 1,5 kg hełm BOJOWY z kiepskim fasunkiem i zawieszeniem rodem z lat 90'... faktycznie, to znacznie lepsze rozwiązanie :teeth:

Polecam jednak ORYGINALNY kask Pro-tec - lekki, chroniący przed urazami, po delikatnym tuningu jak najbardziej koszerny.

Posted

Dziękuję Wam wszystkim za podpowiedzi. W połowie maja będę w Krakowie to postaram się znaleźć chwilę czasu i wstąpić do kilku sklepów i poprzymierzać. Te kaski pro-tec wizualnie mi się podobają, przy odrobinie pracy będą wyglądać fantastycznie:) a przecież nie zamierzam wywarzać drzwi głową, więc metalowy garnek mi nie potrzebny.

A co powiecie o tym? https://gunfire.pl/product-pol-1152206595-Replika-helmu-Ballistic-czarna-M-L.html#tabs_58676

Niby od 53cm, wcześniej nie zwracałam na niego uwagi bo był niedostępny.

Posted

W miarę nowoczesny garnek. System poduch których używa jest rodem z MITCH'a, miałem kiedyś kopię, musiałem główną poduchą odchudzić aby nie odstawał mi za bardzo do góry.

Jedyna wada to przy naszym sporcie brak wentylacji ;)

Posted

Celna uwaga, będę szukać czegoś z otworkami. Ważne, że "mógłby być", zamówię, zmierzę, jak będzie za duży to będę dalej szukać S/M choć łatwo nie będzie. Jeszcze raz dziękuję za pomoc:)