Viktorion Posted June 10, 2017 Report Share Posted June 10, 2017 (edited) Witam! Ostatnio postanowiłem kupić sobie replikę do lasu, jednak podczas decydowania się jedyną rzeczą jaka mi przeszkodziła była długość lufy. Zastanawiałem się między repliką cm.048a cymy i którąś z m4 specny. Nad m4 zastanawiałem się ponieważ jednocześnie szukam niezłej mocy, rozsądnej ceny oraz patrzę na wzgląd tego że podczas strzelanek bardzo dużo biegam. Kałach spełniał wszystkie te warunki jednak ma prawie 1 metr długości i waży więcej od m4, co wydaje mi się że ogranicza mobilność. I tutaj pojawia się problem, kałach ma ok. 45cm lufy wewnętrznej a m4 od 26cm do 30cm. Wiem jedynie że długość lufy wewnętrznej zwiększa precyzję oraz moc, ale moim pytaniem jest - czy ta różnica długości warta jest poświęcenia mobilności ? Z góry dziękuję za pomoc. Edited June 24, 2017 by arend Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 10, 2017 Report Share Posted June 10, 2017 Przy stockowych częściach - szczególnie gdy różnica nie jest znowu aż tak duża - długość nie ma dużego znaczenia. Cymowska 048a (tak swoją drogą) nie jest jakąś ekstra-dobrą repliką, więc przemyślałbym zakup raz jeszcze. Quote Link to post Share on other sites
Raczek1987 Posted June 24, 2017 Report Share Posted June 24, 2017 Dlaczego nie jest dobrym wyborem>? :D Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted June 24, 2017 Report Share Posted June 24, 2017 Cymki powyżej 042 są raczej niezłe. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted June 24, 2017 Report Share Posted June 24, 2017 Bo są lepsze wyroby. Cyma jest wewnętrznie lepsza od RK... ale z zewnątrz to boyi jest fajniejsze. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted June 24, 2017 Report Share Posted June 24, 2017 A najlepiej to znaleźć używke force&cora za te 700-800 zł i sie cieszyć. Bo cymy nowe kosztują więcej... Szczerze mówiąc, już nie są warte tych cen... 900-1000 zł sobie sklepy liczą nawet. Gdzie te czasy keidy akacze od fc stały nowe po 650 zł Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts