AzCB Posted June 12, 2017 Report Share Posted June 12, 2017 Cześć, chciałbym prosić o pomoc w kupnie sprzętu do asg. W oko wpadły mi dwie repliki - http://www.taiwangun.com/elektryczne/cm-028a-tactical?from=listing&campaign-id=19 - CM.028A TACTICAL oraz http://www.taiwangun.com/elektryczne/cm-515-cm - CM.515 Nadają się? Mam jeszcze pytanie, czy te okulary - https://gunfire.pl/product-pol-1152192007-Okulary-ochronne-Peltor-Tora-bezbarwne.html (Peltor Tora) będą zapewaniały dostateczną ochronę? Link to post Share on other sites
kalin54 Posted June 12, 2017 Report Share Posted June 12, 2017 Z tych dwóch zdecydowanie cyma 28, ale najlepiej jak nam powiesz jaki masz budżet. Link to post Share on other sites
AzCB Posted June 12, 2017 Author Report Share Posted June 12, 2017 Z tych dwóch zdecydowanie cyma 28, ale najlepiej jak nam powiesz jaki masz budżet. Myślę, że koło 350 na replikę. Link to post Share on other sites
kalin54 Posted June 16, 2017 Report Share Posted June 16, 2017 W takim razie to dobry wybór. Możesz jeszcze spróbować z MP5K galaxy, ale cymka wydaje się być pewniejsza. Co do okularów, to myślę, że był o nich temat na forum. Link to post Share on other sites
arend Posted June 16, 2017 Report Share Posted June 16, 2017 Peltory będą dobre. A co do repliki...... Z oboma wystartujesz, ale w zasadzie tylko wystartujesz. Obie te repliki mają niski potencjał rozwojowy, 028 z powodu przestarzałej konstrukcji, 515tka z powodu niskiej jakości gera. Jeżeli dasz radę uskrobać jeszcze coś kasy to pomyśl o jakimś Boyju. Link to post Share on other sites
mikadorus Posted June 16, 2017 Report Share Posted June 16, 2017 (edited) Dokładnie, za 150zł więcej masz już full metal - zwłaszcza "prawie to to stalowe" boyi. Na mundur bym pożydził i dołożył do repliki. Edited June 16, 2017 by mikadorus Link to post Share on other sites
AzCB Posted June 24, 2017 Author Report Share Posted June 24, 2017 Szkoda, mi wydawać tyle hajsu, na coś w czym nie wiem czy będę siedział, wolę ewentualnie potem sprzedać tą co kupię i dopiero zainwestować w coś porządnego. Także, zostanę przy CM.028A TACTICAL i teraz mam pytanie dotyczące baterii. Jaka bateria i ładowarka? Jakie napięcia najlepiej się sprawdzą? Link to post Share on other sites
StuG_Siana Posted June 24, 2017 Report Share Posted June 24, 2017 To i tak lepiej kupić boyi/cm.04x, które w razie czego sprzedasz bez większych problemów, w przeciwieństwie do cm.028. :) Link to post Share on other sites
AzCB Posted June 24, 2017 Author Report Share Posted June 24, 2017 Nie wątpię... jednak wezmę cm.028 ze względu na cenę, to niedzielne strzelanie, nie chce wydawać tyle hajsu. Link to post Share on other sites
arend Posted June 24, 2017 Report Share Posted June 24, 2017 Jaka bateria i ładowarka? Jakie napięcia najlepiej się sprawdzą? Najlepsze będą 1,5 paluszki bo są najpopularniejsze i najtańsze, a ładowarka koniecznie na 220v bo u nas ciężko o 110v. Od biedy prostownik do aku w samochodzie bo na inne szkoda hajsu. Z resztą Cyma do )28mek i batkę i ładowarkę dodaje więc nie musisz...... AzCB a czy choć do poradników zajrzałeś? Link to post Share on other sites
Rych33 Posted September 8, 2017 Report Share Posted September 8, 2017 Chcę zmienić AK na coś innego. Wybrałem CA58 OSW, albo CZ805 BREN A2. Chciałem się dowiedzieć czegoś na temat tych replik od ich użytkowników. Założyłem temat : http://forum.wmasg.p...ego-zamiast-ak/ Ale temat na dzień dobry, nie wiem czemu, bez słowa wyjaśnienia został zamknięty. :-o A przydało by się słowo wyjaśnienia. Bo już pomijając "netykietę", to bym wiedział na przyszłość co tam takiego napisałem niezgodnego z regulaminem. Bo nie wydaję mnie się :icon_biggrin: A wracając do tematu. To będę wdzięczny za opinie użytkowników tych replik. Było tu już trochę na ich temat. Ale to raczej opisy jako "nowości". Zależy mi na opiniach ludzi którzy już jakiś czas je użytkują. Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted September 8, 2017 Report Share Posted September 8, 2017 Tutaj na dole takie kolorowe w podpisie należy kliknąć i poczytać :) Na gunfire były ciekawe promocje, gieta jg taniej o 100zł i jakieś apsy w przystępnych cenach. Co do czegoś lepszego niż RK nie będącego kałachem to byle jaka replika 1 klasy :icon_lol: Wybrałeś niepopularne repliki z kosmosu więc czegoż się spodziewać można, nie rozpadną się. Link to post Share on other sites
Rych33 Posted September 9, 2017 Report Share Posted September 9, 2017 Dziękuję Ci dobry człowieku za "tfuj znojny trut". Link to post Share on other sites
Rych33 Posted September 9, 2017 Report Share Posted September 9, 2017 Dobra. Można zamknąć temat. Skoro wybrałem replikę dla kosmitów. To muszę pogadać z nimi. Chociaż okazało się że na ziemi też są kosmici używający tych replik. Od jednego z nich nawet dostałem ciekawe informacje na temat jednej z replik. Jako że sam nią zamiata w kosmosie :icon_lol: Dzięki za chęć pomocy Panie ar... coś tam. Sorki ale kosmici mają takie śmieszne ksywki :icon_biggrin: Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted September 10, 2017 Report Share Posted September 10, 2017 Wyczuwam w tym worku sarkazmu jakąś cząstkę samozachwytu, spowodowanego zapewne odkryciem tych niepozornie oczywistych faktów o których istnieniu miałeś okazje nam opowiedzieć :maniak_usmiech: . Rozumiem, że używa jej do zamiatania kosmosu, coś czuję, że ten Pan "ar... coś tam." niedługo nas zamiecie :icon_cool: . Link to post Share on other sites
arend Posted September 10, 2017 Report Share Posted September 10, 2017 (edited) Ot wróż :icon_mrgreen: W tej chwili używa do zbierania kurzu. Zdrowie jeszcze nie pozwala na nic więcej ( jestem na etapie plucia płucem :icon_biggrin: ) Edyt Znaczy mogę zamknąć? Edited September 10, 2017 by arend Link to post Share on other sites
Rych33 Posted September 10, 2017 Report Share Posted September 10, 2017 Tak. Zamykaj. Bo się robi byle jak. Wybrałem Brena. Ale ten CA58 OSW cały czas mi chodzi po głowie. Ale jak widzę to już mój problem. Zdrówka życzę. To najważniejsze. Wiem coś o tym. Link to post Share on other sites
Recommended Posts