Vilkas Posted June 22, 2017 Report Share Posted June 22, 2017 Witam uprzejmie. Jestem posiadaczem repliki RK-08S. I mam do Was pytanie. Czy istnieje możliwość wymiany lufy zewnętrznej na tę z RK-02/05? Nie pytajcie dlaczego od razu nie wziąłem karabinka z długą lufą, gdyż kupiłem go ze względu na niemal w pełni stalową budowę zewnętrzną, w przeciwieństwie do reszty, stalowo-znalowej, z rodziny RK od BOYI. Chciałbym go po prostu przekonwertować na AK-74M lub AK-74S. Przy tej okazji chciałem również zapytać, czy istnieje możliwość nieinwazyjnego sposobu wymiany kolby pełnej na kolbę ramową z repliki RK-02. Z góry dziękuję za wyczerpujące wypowiedzi i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
gattling Posted June 23, 2017 Report Share Posted June 23, 2017 Po prostu kup sobie AK-74M (najlepiej Lct/E&L) Sposób montowania lufy w komorze zamkowej choć koszerny to po kilku wymianach wyrobi się i zostaniesz z AK-105/74M, gdzie cały przód lata do góry, na dół i na boki. Wymiana kolby na ramową wcale nie sprawi, że replika stanie się lżejsza, więc jej wymiana będzie miała jedynie efekt wizualny. (chyba, że idziesz w stylizację/reko SZ FR). Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Vilkas Posted June 23, 2017 Author Report Share Posted June 23, 2017 Czyli nie da się przedłużyć lufy w RK-08S? Kupno nowej repliki nie ma sensu. Kolbę chciałem wymienić ze względów wizualnych, nie po to, by odciążyć replikę. Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted June 23, 2017 Report Share Posted June 23, 2017 Da się to zrobić. Kwestia finansów. Wchodzisz na taiwanguny czy inne gunfire, dobierasz sobie części i składasz. Tyle, że raczej nie jest to sensowne ze względu finansowego. Zakładając, że kupiłeś RK08S w promocji za 500, to jak dobierzesz sobie części (nowe lub używane, czy z rozbiórki etc) to koszt części będzie koło 400 (wliczam w to jakąś tam lufę wewnętrzną i cylinder do niej). Do tego robocizna, poskładać to (a w replikach nigdy nic nie pasuje "od strzała"). Na koniec masz replikę boyi za 900zł która nie wiadomo nawet czy będzie w pełni "stalowa". A w tej cenie jest przecież AKS-74 od FC/E&L który takiego boyi zdeklasuje pod każdym względem. Quote Link to post Share on other sites
KondziuM Posted June 24, 2017 Report Share Posted June 24, 2017 Też chciałem konwertować 105 na 74M i w końcu skończyłem z drugim kałaszem. Quote Link to post Share on other sites
Vilkas Posted June 25, 2017 Author Report Share Posted June 25, 2017 Rozumiem. Zatem dziękuję bardzo za odpowiedzi, temat do zamknięcia. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts