Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Co lepsze na początek AK vs M4

Recommended Posts

A ja powiem, że na początek lepszy jest AK. Bo nikt mi nie znajdzie sensownej nowej M4 za 400zł.

Nader często jest tak, że ktoś szumnie ogłasza że zaczyna z ASG itd, a wychodzi na to, że jest to max 1 strzelanka w miesiącu, albo 3-4 w przeciągu miesiąca i nagle cisza. Sam to przerabiałem i cieszę się, że zacząłem od CM.028C. Zawsze można jeszcze zaszaleć i kupić coś z rodziny RK. Moim zdaniem M4 jest dobra jako kolejna, druga kupiona replika. AK - nawet taktyczny - jest dobry w swojej prostocie, bo do RK, bądź metalowych Cym doczepisz jaskółkę z kolimatorem i powiedźmy, że wizualny tuning się kończy. A taka Emka to studnia bez dna, bo jak znajdzie się tu teraz ktoś kto nie stylizuje się na Wietnam, a podoba mu się M16/M4 bez chwytów taktycznych, optyki i innych dodatków to naprawdę podziwiam.

A znajdziesz sensownego nowego kałasza za 4 stówy?

Zależy co rozumiemy przez słowo "sensowny". Powiedzmy sobie szczerze. CM.028, którą można teraz dostać za 420zł jest taką Berettą STTI wśród karabinów. Zawrotnych osiągów nie ma, kilku lat bez awaryjnie nie postrzela ale jest sensowną opcją jeśli ktoś nie chce wyłożyć grubych pieniędzy.

zawsze coś się takiego znajdzie co trzeba mieć już i natychmiast.......

Ależ arendzie ja to doskonale wiem i sam jestem tego zjawiska idealnym przykładem. Natomiast postawienie na coś tańszego uratowało poniekąd mój budżet, gdy zaczynałem się strzelać, bo po kilku miesiącach przestałem, replikę wraz z oporządzeniem sprzedałem. Nota bene tracąc na tym ledwo niecałe 200 zł.