adamwis Posted July 12, 2017 Report Share Posted July 12, 2017 Witam. W tym temacie chce zapytać czy na początek jest lepszy AK czy M4. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 12, 2017 Report Share Posted July 12, 2017 Zależy ile masz kasy, bo przyzwoite AK kupisz za mniej niż 800zł. Z eMką może być problem (acz nie jestem na bieżąco z cenami). Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted July 12, 2017 Report Share Posted July 12, 2017 Ja bym stawiał na Gietę ;) Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted July 12, 2017 Report Share Posted July 12, 2017 Witam. W tym temacie chce zapytać czy na początek jest lepszy AK czy M4. Co Ci się bardziej podoba? W dzisiejszych czasach znajdziesz praktycznie każdy model karabinka w przedziale dobry/zły niezależnie od rodzaju jaki ma odzwierciedlać. Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted July 12, 2017 Report Share Posted July 12, 2017 A ja powiem, że na początek lepszy jest AK. Bo nikt mi nie znajdzie sensownej nowej M4 za 400zł. Nader często jest tak, że ktoś szumnie ogłasza że zaczyna z ASG itd, a wychodzi na to, że jest to max 1 strzelanka w miesiącu, albo 3-4 w przeciągu miesiąca i nagle cisza. Sam to przerabiałem i cieszę się, że zacząłem od CM.028C. Zawsze można jeszcze zaszaleć i kupić coś z rodziny RK. Moim zdaniem M4 jest dobra jako kolejna, druga kupiona replika. AK - nawet taktyczny - jest dobry w swojej prostocie, bo do RK, bądź metalowych Cym doczepisz jaskółkę z kolimatorem i powiedźmy, że wizualny tuning się kończy. A taka Emka to studnia bez dna, bo jak znajdzie się tu teraz ktoś kto nie stylizuje się na Wietnam, a podoba mu się M16/M4 bez chwytów taktycznych, optyki i innych dodatków to naprawdę podziwiam. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 12, 2017 Report Share Posted July 12, 2017 A znajdziesz sensownego nowego kałasza za 4 stówy? Studnią bez dna jest każda replika i w zasadzie ta zabawa, bo zawsze coś się takiego znajdzie co trzeba mieć już i natychmiast....... Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted July 12, 2017 Report Share Posted July 12, 2017 A znajdziesz sensownego nowego kałasza za 4 stówy? Zależy co rozumiemy przez słowo "sensowny". Powiedzmy sobie szczerze. CM.028, którą można teraz dostać za 420zł jest taką Berettą STTI wśród karabinów. Zawrotnych osiągów nie ma, kilku lat bez awaryjnie nie postrzela ale jest sensowną opcją jeśli ktoś nie chce wyłożyć grubych pieniędzy. zawsze coś się takiego znajdzie co trzeba mieć już i natychmiast....... Ależ arendzie ja to doskonale wiem i sam jestem tego zjawiska idealnym przykładem. Natomiast postawienie na coś tańszego uratowało poniekąd mój budżet, gdy zaczynałem się strzelać, bo po kilku miesiącach przestałem, replikę wraz z oporządzeniem sprzedałem. Nota bene tracąc na tym ledwo niecałe 200 zł. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts