HermanL Posted September 21, 2017 Report Share Posted September 21, 2017 Hej. Być może jest taki temat ale nie znalazłem. Czy nie orientujecie się czy jest w sprzedaży przedłużenie anteny od radia typu baofeng tak żeby radio było z przodu kamizelki a antena z tyłu. Widziałem coś takiego na kilku zdjęciach naszych specjalsów. Czy robią coś takiego małe chińskie rączki ? :) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted September 21, 2017 Report Share Posted September 21, 2017 Było. Albo kup od chińskich rączek, albo zamów sobie metr kabla i zarobienie wtyków w jakimś sklepie krótkofalarskim, np: http://hamradioshop....u.html?sef=hcfp BTW, próbowałem tego i zasadniczo nie polecam, bardziej zawadzało niż antena bezpośrednio w radiu na pasie. Aczkolwiek przy nie wiem, kamizelce pewnie będzie już inaczej. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted September 22, 2017 Report Share Posted September 22, 2017 Spoko, tylko do poprawnej pracy potrzeba przeciwwagi przy antenie. Sam kabel to złe rozwiązanie. Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted September 22, 2017 Report Share Posted September 22, 2017 Poza wtykami potrzebne jest jeszcze narzędzie do zaciskania wtyków, źle zrobione wtyki mogą być problemem. Trzmiel ma rację z przeciwwagą, sama antena na na kablu nie będzie działać dobrze, Normalnie przeciwwagą (upraszczajac) jest samo radio Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts