PWTrupp Posted September 22, 2017 Report Share Posted September 22, 2017 Powitać. Czy arafatka ewentualnie jakaś chusta dobrze zawiązana może zastąpić maskę? W sensie czy odczuwalny jest postrzał powiedzmy z 15, 20 m w twarz szyję? Quote Link to post Share on other sites
CE7IEDEM Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 Cześć. Tak, jest odczuwalne. Wiadomo też że wszystko zależy od tego czym napastnik będzie strzelać, bo przy 500 FPS'ach z tej odległości stracisz w najlepszym wypadku zęby. Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 Jeżeli masz na twarzy/szyi więcej niż jedną warstwę materiału, to moim zdaniem trafienie jest tylko symbolicznie odczuwalne - długi czas latałem z chustą na szyi (później z grubszą kominiarką) i jak najbardziej tłumiły postrzał. Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 (edited) Zawsze jest jeszcze możliwość przyszycia Steelmouth™. Edited September 23, 2017 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 Kilka warstw materiału arafatki wystarczy żeby w 99% sytuacji po kulce nie został ślad. Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted October 11, 2017 Report Share Posted October 11, 2017 z doświadczenia wiem, że tylko maska. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts