Kajzerka Posted September 26, 2017 Report Share Posted September 26, 2017 Witam. Mam pytanko. Jak to jest z tymi kałachami od boyi? Siedzę obecnie na facebookowej grupie liczącej 11k ludu i wszyscy tam hejtują kałachy boyi. Wg nich boyi pogorszyło jakość replik, bebechy , głównie silniki to shit i ogólnie lepiej kupić cyme. Od dwóch miechów posiadam akmsa od boyi i nie mogę powiedzieć złego słowa a sam zostałem srogo pociśnięty za posiadanie ww. repli. Jakie Wy macie doświadczenia? Miał ktoś z was okazję do porównania boyi-cyma z tej półki cenowej? Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted September 26, 2017 Report Share Posted September 26, 2017 Cyma jest bardzo słabej jakości zewnętrznie, wewnetrznie porównywalnie z boyi. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted September 26, 2017 Report Share Posted September 26, 2017 Pomijając silnik, łożyska, prowadnice springa, które w cymie są dużo lepsze. Niemniej buda boyi jest lepsza. Ludzie na giełdach to najczęściej Janusze. Byle swoje chwalić. Quote Link to post Share on other sites
Dziku888 Posted September 27, 2017 Report Share Posted September 27, 2017 Poniekąd piszą prawdę: ogólna jakość Boyca spadła (mam replikę z 2007 i miałem z 2015-jest słabiej) ale zewnętrznie i tak jest lepiej zrobiony od Cymy. Prowadnicę trzeba wymienić, pozbyć się łożysk na rzecz tulei, silnik wymienić jak padnie (ten na lipo 7.4 nie jest zły). Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted September 27, 2017 Report Share Posted September 27, 2017 Slniki i czasem komory to bolączka boycòw, w kalachach. Ale zewnętrznie są naprawdę niezle, szczegòlnie wersje stalowe. Tylko kwestia za ile można je teraz dostać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts