kukunamuniu Posted November 26, 2017 Report Share Posted November 26, 2017 Jak w temacie. Mam midcapy 140 pseudo-PMAG Guarder, sprężyna jest za mocna dla mojego KWA. Objawy? Jak nabiję więcej niż 80 kulek, replika traci szczelność. Albo dysza nie dobija, albo, jak sugeruje jeden z kolegów, górna połowa komory jest wypychana do góry. Repliki rozbierać nie chcę, wiercenie w komorze też mnie nie kręci. Próbowaliście kiedyś osłabiać sprężynę w midcapie? Macie jakieś sprawdzone sposoby oprócz zostawienia pełnego maga na dwa tygodnie w szafie? A może tylko ucinać z niej po pół centymetra aż dotrę do momentu, gdy wszystko zadziała? PS. Tak, kilka tematów niżej mam "Słaba sprężyna w midcapie" ;) Zachciało mi się KWA. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 26, 2017 Report Share Posted November 26, 2017 Próbowałem zostawiania kulek i ucinania, obydwu nie polecam. Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted November 26, 2017 Author Report Share Posted November 26, 2017 Próbowałem zostawiania kulek i ucinania, obydwu nie polecam. A coś więcej? Jakie negatywne efekty? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 26, 2017 Report Share Posted November 26, 2017 Zostawianie kulek nic nie dało xD a ucięcie sprężyny podobnie - poza tym, że nie wypluwało już wszystkich kulek. Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted November 27, 2017 Author Report Share Posted November 27, 2017 No to zostaje mi chyba tylko znaleźć sposób na wyczyszczenie nierozbieralnych midów Aresa, bo tylko one działają jak należy... Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted February 17, 2018 Report Share Posted February 17, 2018 Yyyy... kijowo poskładana replika tj. kijowa pneumatyka. Zawsze wymieniam dyszę i głowicę cylindra. No ale przecież dysza w KWA taka dobra, dedykowana i nie wolno zmieniać bo potem same problemy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts