ZaJcYn Posted November 30, 2017 Report Share Posted November 30, 2017 Witam, ostatnio rozglądam się za nową repliką i w oko wpadło mi hk416 od CA konkretnie ten model: https://militarialodz.pl/pl/p/Karabin-ASG-CA416D-CA-/7163 Czytając i oglądając zagraniczne recenzje tej repliki odniosłem wrażenie, że jest godna polecenia, ale jak te recenzje mają się do rzeczywistości tego nie wiem. Tutaj pojawia się moje pytanie czy warto się tą replikę zainteresować, jak daję sobie radę w stocku? Będę wdzięczny za wszelkie opinie na temat tej repliki :D Quote Link to post Share on other sites
VanDerSeba Posted December 1, 2017 Report Share Posted December 1, 2017 Nawet nie wiedziałem, że CA robi HaKasie Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted December 1, 2017 Report Share Posted December 1, 2017 Ten chwyt i kolba. .. takie jak w hk.. nie to co podróbka umarexa.... To już lepiej szpetne kupić. Quote Link to post Share on other sites
ZaJcYn Posted December 1, 2017 Author Report Share Posted December 1, 2017 Ten chwyt i kolba. .. takie jak w hk.. nie to co podróbka umarexa.... To już lepiej szpetne kupić. Tylko szpeczna to szpeczna :D Quote Link to post Share on other sites
Rych33 Posted December 1, 2017 Report Share Posted December 1, 2017 Mi się wydaje że to ciekawa oferta w tej cenie. Gdybym niedawno nie kupił Mur-a, to sam bym się zastanawiał. BORE-UP, MOSFET oraz lufę precyzyjną 6,03, 9mm łożyska, system szybkiej wymiany sprężyny. Wszystkie te rzeczy oprócz szybkiej wymiany sprężyny muszę wstawiać sam. A więc dodatkowe koszta. Czego chcieć więcej. Tylko z tą lufą długości 636 mm. To jakaś zmyłka. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 5, 2017 Report Share Posted December 5, 2017 Pewnie chodziło o 363mm. Więc po prostu lekka przestawienie. A co do chwytu i kolby to zawsze można po taniości kupić od szpeczny :D. Quote Link to post Share on other sites
Rych33 Posted December 5, 2017 Report Share Posted December 5, 2017 No właśnie że nie 363 mm. Wszędzie na zagranicznych forach podają 280 mm. Mysi ogonek :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted December 5, 2017 Report Share Posted December 5, 2017 Ale przyjrzyjmy się ofercie: - lufa precyzyjna 6,03mm - przez 12 lat nie widziałem ani jednej dobrej lufy (w stocku). Ot, bajer. Raczej niczemu nie służy... no dobra służy marketingowi. - mosfet - stockowe są marnej jakości. Koszt nowego z dobrymi kablami to ok. 20-50zł. - bore up i krótka lufa... jaki jest sens, skoro przy miernej szczelności to obsłuży to typ 2? Za to w szpetnej mamy poprawny zespół cylindra i jako-tako prawidłowy wygląd. Niestety jak dla mnie to: - mosfet (mały plus) - precka (neutral) - kolba (minus) - chwyt (minus) - bore-up (minus) Nie przekonuje mnie to CA... a przyznam, że szpetny nie lubię. Quote Link to post Share on other sites
ZaJcYn Posted December 8, 2017 Author Report Share Posted December 8, 2017 Ale przyjrzyjmy się ofercie: - lufa precyzyjna 6,03mm - przez 12 lat nie widziałem ani jednej dobrej lufy (w stocku). Ot, bajer. Raczej niczemu nie służy... no dobra służy marketingowi. - mosfet - stockowe są marnej jakości. Koszt nowego z dobrymi kablami to ok. 20-50zł. - bore up i krótka lufa... jaki jest sens, skoro przy miernej szczelności to obsłuży to typ 2? Za to w szpetnej mamy poprawny zespół cylindra i jako-tako prawidłowy wygląd. Niestety jak dla mnie to: - mosfet (mały plus) - precka (neutral) - kolba (minus) - chwyt (minus) - bore-up (minus) Nie przekonuje mnie to CA... a przyznam, że szpetny nie lubię. Specna jest może wykonana lepiej ale trzeba pamiętać, że jest to chińczyk i z tą jakością wykonania nie zawsze jest tak różowo. Czytając temat związany właśnie z hk od SA było kilka postów na których użytkownicy zgłaszali kilka niedociągnięć związanych właśnie z wykonaniem zewnętrznym. Pamiętajmy również o GB specny który jest powiedzmy szczerze średni (zdarzają się wyjątki bo chińczyk dostał więcej ryżu :D). Jedyne co w CA mógłbym uznać za prawdziwy minus to bore-up, chwyt mi kompletnie nie przeszkadza a kolba tak czy siak szła by do wymiany :D Quote Link to post Share on other sites
shielded Posted December 17, 2017 Report Share Posted December 17, 2017 Hmm według ostatniego artykułu nt. Scaraba od CA, który wypadł całkiem nieźle myślę, że te haczki/scaraby/nemesisy to całkiem milutkie repliki, bo sądzę, że pakują wszędzie te same bebechy z drobnymi zmianami. Przyjdzie wypłata w styczniu to będę się zastanawiał, czy nie zainwestować w jakąś replikę z ich "stajni". Jeśli się na którąś z nich zdecyduję, wszystko ładnie opiszę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts