ppszejdi Posted December 3, 2017 Report Share Posted December 3, 2017 Witam czy ktoś miał już doświadczenia z repliką Cybergun FN2000 https://www.militaria.pl/cybergun/karabinek_szturmowy_aeg_fn_herstal_f2000_-_black_200959_p89210.xml?cat=121 na youtubie znalazłem test z którego wynika, że to pierwsza replika FN 2000 na standardowych częściach czyli gbV3 w standardzie aug i komora aug najprawdopodobniej wszystko JG Quote Link to post Share on other sites
UnTiTleD Posted December 5, 2017 Report Share Posted December 5, 2017 Gdyby nie było problemów z drganiem gearboxa i cena byłaby porównywalna do AUGa, to mogłaby to być ciekawa alternatywa. Quote Link to post Share on other sites
UnTiTleD Posted December 5, 2017 Report Share Posted December 5, 2017 (edited) Gdyby nie było problemów z drganiem gearboxa i cena byłaby porównywalna do AUGa, to mogłaby to być ciekawa alternatywa. Sorry za podwójną odpowiedź. Edited December 5, 2017 by UnTiTleD Quote Link to post Share on other sites
bezt Posted December 29, 2017 Report Share Posted December 29, 2017 Piękna jest ta broń, kto może wie gdzie mogę zobaczyć lub poczytać o nim? Na youtubie po francusku większość recenzji. Quote Link to post Share on other sites
bezt Posted December 29, 2017 Report Share Posted December 29, 2017 tutaj znalazłem więcej informacji na temat ale po francusku (Google tłumacz mniej więcej sobie radzi) http://lantredudingo.com/index.php/2017/08/29/review-cybergun-f2000-tactical/ ale ciągle nie wiem czy to taka zabawka na jedna grę a później pójdzie w odstawkę czy rzeczywiście jest warta kupienia. Ktoś używał? Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted December 29, 2017 Author Report Share Posted December 29, 2017 Skusiłem się na ta replikę więc trochę się nią pobawię a zawsze inna buda niż u innych więc już jest to ciekawe. A artykół czytałem i filmów o niej już na youtubie parę oglądałem. Quote Link to post Share on other sites
bezt Posted December 29, 2017 Report Share Posted December 29, 2017 Daj znać jak się pobawisz bo tez chce kupić w połowie stycznia. Dobry wybór :D Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted January 2, 2018 Author Report Share Posted January 2, 2018 Więc tak replikę już mam wykonana jest bardzo fajnie ale są tez minusy. - trzeba rozebrać replikę i dosłownie wypiłować kwadrat 3- 3 mm by midy i lowy pasowały, - wada fabryczna to trzeba podpiłować zaczep magazynka bo po wsadzeniu magazynka nie da się go już wyciągnąć hehe. - silnik nie jest na magnesach neodymowych to zwykły jg, - komora nie podkręca w ogóle ale to wina dystansera który jest za mały przynajmniej w moim egzemplarzu Zalety: Po skręceniu śruby w prowadnicy sprężyny mój egzemplarz ma 450 fps szok na w pełni stokowych częścią wewnątrz. Jak dla mnie to fajne replika gb i komora to standard aug jak w jg. Quote Link to post Share on other sites
bezt Posted January 3, 2018 Report Share Posted January 3, 2018 Siemka, dzięki za informacje! Myślisz ze z tym magazynkiem to wada Twojego egzemplarza czy każdego trzeba podpiłować ?:) 450 fps mi odpowiada bo chce nią postrzelać w lesie. Miałbyś ogólnie czas żeby ja dokładnie obejrzeć i opisać? Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted January 4, 2018 Author Report Share Posted January 4, 2018 Z tego co czytałem na francuskim forum to chyba wada odlewy zaczepu magazynka. Dokładny opis ze zdjęciami repliki jest tutaj http://lantredudingo.com/index.php/2017/08/29/review-cybergun-f2000-tactical/. Ogólnie replika jest fajnie wykonana prosta w tuningu. Komora i gearbox to jest 1:1 aug jg nawet regulacja fps jest taka sama jak w nowych g36 jg. Rozebranie body to banał bo jest skręcane śrubami i rozkłada się na dwie połówki . Na chwilę obecną założyłem mosfet do repliki i będę katował ,aż do skutku w stock. Po podpiłowaniu wchodzą wszystkie magazynki można ta modyfikacje zrobić nawet bez rozbierania body. Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted January 6, 2018 Author Report Share Posted January 6, 2018 Replikach po testach w boju bardzo fajnie się sprawuje i płynie działa .Po wymianie lufy i gumki i wyregulowaniu hop-up zasięg bardzo dobry. Ogólnie mimo paru wad które były w moim egzemplarzu polecam. Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted January 6, 2018 Report Share Posted January 6, 2018 (edited) Widzę, że potrzeba chrzanienie się z magazynkami w efkach to standard przestrzegany przez wszystkich producentów :D Edited January 6, 2018 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted January 16, 2018 Author Report Share Posted January 16, 2018 Chyba tak aktualnie będę testował komorę airsoftpro do aug w fn2000.Stokowa nie trzyma ustawień w moim egzemplarzu rozregulowuje się od wczasów. Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted January 25, 2018 Author Report Share Posted January 25, 2018 Komora airsoftpron nie działa z cybergun fn2000. Najlepiej z nim działa komora od jg aug. Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted March 30, 2018 Report Share Posted March 30, 2018 Zrobiłbyś jakieś zdjęcia jak wygląda komora hop up? Rozdupcył mi się SCAR Ares/star i nie ma możliwości wymiany szkieletu gearboxa. Tragedia :( Także bardzo mnie ten karabinek interesuje. Byłem dzisiaj w militariach sprawdzić czy magi od amoeby będą pasować. Wchodziły do końca ale nie trzymały sie. To jest właśnie kwestia podpiłowania? Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted March 31, 2018 Report Share Posted March 31, 2018 I bardzo ciekawi mnie jak wygląda elektryka? Rozwiązanie jak w p90? Tzn od spustu jest poprowadzony kawałek pręta który dociska kostkę stykową? Kostka stykowa jest standardowa? Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted April 7, 2018 Author Report Share Posted April 7, 2018 (edited) FN2000 Cybergun to w środku zwykły aug jg .Komora standardowa aug jg gearbox standardowy aug jg v3 okablowanie lipa.W chwili obecnej mam załozony gb cymy i jestem bardzo zadowolony.Spust jest taki jag w aug. Dokładnie taki jak w linku https://www.evike.com/products/30046/ z progresywnym spustem.Komora jest dokladnie taka jak w tym linku https://deltashop.pl/p/544/8256/komora-hop-up-do-replik-typu-aug-komory-hop-up-czesci-replik-elektrycznych-air-soft-gun.html Edited April 7, 2018 by ppszejdi Quote Link to post Share on other sites
FallenOne Posted October 25, 2020 Report Share Posted October 25, 2020 Ppszedji, jakieś update'y ? jak oceniasz po takim czasie ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts