Quercik Posted January 28, 2018 Report Share Posted January 28, 2018 (edited) Cześć, mam zamiar w te wakacje kupić sobie powyższą replikę. Głównie gram w CQB'y i tam te 350 fps'ów, które ta replika generuje, spokojnie mi wystarczy. Gorzej gdyby zachciało mi się pójść na jakąś strzelankę do lasu tam myśle, że 400fps to jest minimum. Nie lubię lobować, bo uważam, że jest to cholernie nie realistyczne. Pytanie, czy jest jakaś możliwość na zwiększenie tych fps'ów ? Może jakaś wymiana dyszy czy cuś. Albo może w Militaria.pl ktoś rozgarnięty dałby radę to zrobić ? Odrazu mówię, że konwersja na HP odpada. Edited January 28, 2018 by Quercik Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted January 28, 2018 Report Share Posted January 28, 2018 Pick one: - militaria.pl - ktoś rozgarnięty (na serwisie). Quote Link to post Share on other sites
Jager85 Posted February 17, 2018 Report Share Posted February 17, 2018 Witam . Co do zwiększenia mocy jest to dość proste w tych nowszych modelach. Nowe nozzle posiadają system n-pas z regulacją mocy od 200 do 450 fps. Posiadam owe rozwiązanie .Mam tez ra-techa dyszę która daje kopa i jest dość wytrzymała. Druga sprawa to długość lufy która w gaziakach dodaje kilka fps oraz modyfikacja komory hop siup;p na vsr. Ważne również też jest to jakiego gazu używasz. Nie jest to bajka że droższy gaz to lepszy. Miałem nuprol 4.0 i powiem że jest między nim a Protechem spora różnica choć sam protech robi dobry gaz. Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted February 17, 2018 Report Share Posted February 17, 2018 strzelankę do lasu tam myśle, że 400fps to jest minimum. Proszę nie pisać takich herezji. Quote Link to post Share on other sites
Jager85 Posted February 18, 2018 Report Share Posted February 18, 2018 400 fps za mało?! Nie koniecznie. Wszystko zależy jak gęsta roślinność , od taktyki oraz jaką precyzją charakteryzuje się nasza replika. Oczywiście było by znacznie lepiej mieć te minimum 480 fps ale tak naprawdę w każdej strzelance wygrywa ten kto się dobrze bawił:) Pozdrawiam ! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts