boleq Posted February 2, 2018 Report Share Posted February 2, 2018 Witam. Ostatnio przeglądałem internet w celu przemienienia mojej m4 w hk416 i znalazłem ciekawą ofertę, jednak mam pewne obawy co do kompatybilności i stąd nasuwa się pytanie - czy upper od hk416 oraz front wejdzie do zwykłej emki? A moze wystarczy cos przypilowac? FRONT RIS UPPER Tak, wiem, ze nie będzie to wtedy dokładna replika hk416, zdaję sobie sprawę, że nie będe miał oznaczeń charakterystyczych dla HK itp itd, nie chce dokładnej repliki, tylko coś, co imituje w.w hk416, po prostu wygląd mi się podoba. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 3, 2018 Report Share Posted February 3, 2018 416'stka JG daleka była od oryginału i w dużej mierze bazowała na M4. Ze swojego doświadczenia w przerabianiu kiedyś M4 GBBR właśnie bazując na częściach z JG416 może powiedzieć, że nawet się dało dopasować sam front do uppera z M4 - wymagało to trochę przeróbek ale podeszło. Nie było idealnego spasowania (szyny frontu nie leżały w jednej linii z szynami uppera), ale z daleko i po ciemku robiło robotę :icon_biggrin: Na 100% Ci tego nie zagwarantuje, ale wydaje mi się, że upper JG powinien pasować do lowerów z M4. Najlepiej podpytać w sklepie czy to podejdzie. Quote Link to post Share on other sites
boleq Posted February 3, 2018 Author Report Share Posted February 3, 2018 Wolałbym nie pytać o takie rzeczy sklepów, zazwyczaj dostaje odpowiedzi pokroju "powinno pasowac"... Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted February 3, 2018 Report Share Posted February 3, 2018 A ten upper to nie jest klepany w innym standardzie? Zauważ, że ma uszy jak kiedyś emki TM i jej kopie. Quote Link to post Share on other sites
boleq Posted February 4, 2018 Author Report Share Posted February 4, 2018 Wiem właśnie, np. te otwory na pin z tyłu, gdzie w upperze z m4 ich nie ma tak zrobionych, dlatego pytam, zawsze jest szansa, ze podejdzie Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 To nie jest kwestia tego, że w 416 są, a w m4 ich nie ma. Jeśli mnie pamięć nie myli, body z uszami miały wszystkie Emki Tokio Marui pierwszej generacji i ich kopie (SRC i JG). Quote Link to post Share on other sites
Kr1s Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 Są dwa rodzaje górnych korpusòw do 416 jg. Jeden do starej generacji jg z komorą dwu częściowa. I drugi do 416 gfc, https://gunfire.pl/product-eng-1152198399-Gorna-czesc-korpusu-do-replik-HK416.html Quote Link to post Share on other sites
boleq Posted February 4, 2018 Author Report Share Posted February 4, 2018 To jest w takim razie jakaś różnica, problem z montażem? Dodatkowo, aby nie zaśmiecać forum kolejnymi postami, mam pytanie, czy do body z tworzywa (replika CA4KM12) można montować inne fronty? Gdzieś słyszałem, że ktoś miał właśnie emkę z tworzywa i mowil, ze wymieni front kiedy wymieni body. Jesli chodzi o moj model, jest normalny pierścień montażowy keymodowy (taki długi metalowy, czarny z otworami) takze w teorii powinno podpasować (nie jestem pewien czy ten pierscien montazowy da sie odkręcić, próbowałem, ale bałem się ze coś złamie jak przyloze jeszcze wiecej sily) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts