wgnsy123 Posted February 10, 2018 Report Share Posted February 10, 2018 (edited) Witam, czy zakup takiej kamizelki jaka jest w tytule będzie dobrą opcją? Czy będzie średnio działać w połączeniu z moim wzrostem i wagą (186cm, 66kg)? No i czy zmieszczą się tam magazynki od AK? Pozdrawiam. Zdjęcie z internetu: Edited February 10, 2018 by wgnsy123 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 10, 2018 Report Share Posted February 10, 2018 Oooo, stary dobry Pattern 83 - minęło dobrych kilka lat, odkąd ostatni raz ktoś o niego pytał :teethh: http://forum.wmasg.pl/topic/118035-kamizelka-pattern-83/ i wiele, wiele innych ;) Z tego co pamiętam to magi od AK się mieściły - tylko pojedynczo. Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted February 10, 2018 Author Report Share Posted February 10, 2018 Chyba jednak sobie odpuszcze w takim razie :D A takie pasoszelki będą okej? http://armyworld.pl/product-pol-24-Oprzyrzadowanie-Taktyczne-Bundeswehr-5-Czesci-Flecktarn-Oryginal-Demobil.html Właśnie ze względu na to, że faktycznie za dużo tam miejsca w tym patternie, a mi nie potrzeba wiele. No i jak się mierzy te rozmiary paso szelków? Z góry dzięki za odpowiedź ! Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted February 10, 2018 Report Share Posted February 10, 2018 (edited) Nie będą okej. Bez izolki i zipów nie przyczepisz żadnych ładownic a te, które są w komplecie średnio się nadają do czegokolwiek. Przede wszystkim: co chcesz nosić? Najpierw się ustala co jest potrzebne potem dobiera do tego sprzęt. Na weekendowe jebanki tania, dobra i wygodna będzie lbv, wsadzisz tam 4 magazynki do AK albo 6 do emki, na pasku od spodni zawiesisz worek na zrzut i tyle. Jakbyś potrzebował więcej miejsca wsadzasz w szlufki dowolny pas i zapinasz na nim ładownice na molle (możesz dokupić szlufki żeby pewniej siedziały.) Edited February 10, 2018 by sledz Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted February 11, 2018 Author Report Share Posted February 11, 2018 W sumie racja - potrzebuje tylko miejsca na kilka magów, jakąś taktyczną kanapke/baton, wodę no i w sumie tyle, bo resztę mogę po kieszeniach schować. Tylko właśnie chciałbym coś w miarę taniego(do 5 dyszek) i lekkiego. Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted February 11, 2018 Report Share Posted February 11, 2018 To bierz lbv, na allegro pojawiają się za 50-60 zł. (kontrakty, nie żaden miltec). Lekkie, tanie i pancerne. Do tego kup na jakiejś promocji pas przeceniony na dychę (np taki) i dołożysz sobie do niego jakie cargo. Ewentualnie kup w pasmanetrii metr taśmy i doszyj sobie molle za ładownicami. Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted February 11, 2018 Report Share Posted February 11, 2018 Ja tam bym celował w jakiegoś przecenionego chiniola. Lepiej wygląda, a jakość chińskich kamizelek przyzwoita. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 13, 2018 Report Share Posted February 13, 2018 Pasoszelki BW mają swoje plusy. Są pancerne, tanie i można je rozbudować niskim kosztem. W zestawie masz pokrowiec na chlebak - dobre cargo. Pokrowca na saperkę używałem jako mapnika, ale pamiętam, że kiedyś włożyłem tam klamkę (pożyczoną od kumpla tylko na pokaz więc nie wiem jak się to w boju sprawdzi). Ładownice na magi od G3 służyły mi do przenoszenia batonika, kompasu itp. pierdół. Rozbudowa wiąże się co prawda z zakupem trytytek, ale są śmiesznie tanie. Możesz więc rozbudować sobie te pasoszelki o to, co Ci jest potrzebne - ładownice, kolejne cargo. Ja miałem domontowaną apteczkę oraz ładownice na 3 magi od AK i ładownice na radio. Później te dokupione rzeczy możesz przerzucić na jakąś bardziej "profesjonalną" kamizelkę. Nie jest to rozwiązanie idealne, ale dają w pewnym stopniu modułowość oraz jest to towar wysokiej jakości (zdecydowanie wolałbym kupić pasoszelki BW i je rozbudować niż jakąś chińską kamizelkę za 150zł, która jest już "zabudowana"). Jednakże to tylko moje zdanie. Quote Link to post Share on other sites
datek11 Posted July 4, 2023 Report Share Posted July 4, 2023 W dniu 10.02.2018 o 18:16, Yahalom napisał: Oooo, stary dobry Pattern 83 - minęło dobrych kilka lat, odkąd ostatni raz ktoś o niego pytał :teethh: http://forum.wmasg.pl/topic/118035-kamizelka-pattern-83/ i wiele, wiele innych ;) Z tego co pamiętam to magi od AK się mieściły - tylko pojedynczo. potwierdzam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts