przeMiX Posted March 10, 2018 Report Share Posted March 10, 2018 Witam jaki znaczenie w karabinie mają podkładki, gdzie je mogę znaleźć, jak je zamontować? Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted March 10, 2018 Report Share Posted March 10, 2018 O jakie dokładnie podkładkowanie sprężyny Ci chodzi? W jakim celu? Quote Link to post Share on other sites
przeMiX Posted March 10, 2018 Author Report Share Posted March 10, 2018 Mój znajomy ma też tak jak ja mb-01 i strasznie cicho i lekko mu wszystko chodzi a wszystko co w środku mamy takie same i mówił że to przez podkładki, a nie zdążyłem się go zapytać :/ Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted March 10, 2018 Report Share Posted March 10, 2018 Hmmm... Może mówił o zderzakach z sorbothanu amortyzujące uderzenie tłoka? Quote Link to post Share on other sites
przeMiX Posted March 10, 2018 Author Report Share Posted March 10, 2018 Nie wiem nie mam pojęcia a gdzie coś takiego mogę dostać? Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted March 10, 2018 Report Share Posted March 10, 2018 Pisz do mnie na pw Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 10, 2018 Report Share Posted March 10, 2018 (edited) Wpisz konfigurację i o co chodzi w części zdania: "cicho i lekko mu wszystko chodzi". Prawdopodobnie nie chodzi o sorbo, a o podkładki pod TB, poprawne złożenie (w osi) i nienagannym stanie wewnętrznym recivera, pierścieni ustalających i tylnej części lufy zewnętrznej w której porusza się cylinder. Ps. Podkładkowanie sprężyny w tym modelu pozwala uzyskać kilka fps. Chodzi o wstawienie podkładek/tulejek w środek tłoka (coś jak w chińskich aeg)... ale to zabieg, który się robiło w 2006-7r., bo nie było tanich części zamiennych, a w obiegu były sporadycznie zestawy laylax i PDI za xxxx zł. Dziś się tego nie robi, bo można kupić tanie tłoki ze standardowymi sprężynami. Wtedy 90% ludzi latało z chińskim tuningiem ze sprężyną 7mm średnicy wew....i jedyną szansą wiciśnięcia czegoś ponad 550-90fps (79zł) było zamontowanie podkładek lub kupno zespołu spustu, prowadnicy, tłoka, cylindra, głowicy cyl. za (w sumie) 1400zł (sam tuning mocowy). Edited March 11, 2018 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
przeMiX Posted March 11, 2018 Author Report Share Posted March 11, 2018 Generalnie to oby dwaj mamy to samo w środku jedyną różnicą jest tłok ja mam od pps a on airsoft pro. Graliśmy na tych samych sprężynach (m150) i u niego całe przeładowanie szło o wiele lżej i szybciej niż w mojej, a strzału prawie nie było słychać Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 11, 2018 Report Share Posted March 11, 2018 Który model tłoka - daj link, są dwa od aspro. Problemy z przeładowaniem to właśnie objawy, które świadczą, że coś jest źle ustawione, brudne lub lekko nie w osi - dosłownie o mm. Quote Link to post Share on other sites
przeMiX Posted March 11, 2018 Author Report Share Posted March 11, 2018 https://deltashop.pl/p/513/1465/hybrydowy-tlok-v2013-do-replik-snajperskich--l96-mb01-warrior-czesci-replik-snajperskich-air-soft-gun.html mówił co o 2013 więc wydaje mi się że ten Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 11, 2018 Report Share Posted March 11, 2018 Głowica tego tłoka ma cienką obejmę z aluminium (obejmuje to gumowy zderzak). Przy uderzeniu część egz. lekko odkształca się na glowicy- szoruje to po wewnętrznej części cylindra. Należałoby sprawdzić jej stan - każde odchylenie od normy rodzi problemy. Jeśli tłok jest cały to zacząłbym od wyczyszczenia recivera. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts